Sednica Odbora za kulturu i informisanje na kojoj će biti utvrđeni  kandidati za novog poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka ličnosti biće održana u ponedeljak, 1. jula, preneo je Danas.

„Do sada  je predloge dostavilo pet poslaničkih grupa, od čega su tri poslaničke grupe DS, SDS i SMS predložile Nevenu Ružić za poverenika, Pokret socijalista i Narodna seljačka stranka kandidovali su advokata Bojana Milosavljevića, a Srpska napredna stranka Milana Marinovića”, kaže za Danas Mirko Krlić, predsednik skupštinskog Odbora za kulturu.

Krlić za Danas kaže da saziv sednice još nije prosleđen članovima odbora, ali da će to biti učinjeno u roku koji je predviđen.

Da podsetimo, Nevena Ružić zaposlena je u Službi poverenika za informacije od javnog značaja gde rukovodi sektorom za harmonizaciju i poseduje sertifikat za pristup tajnim podacima do stepena strogo poverljivo, što je najviši rang koji neko može da dobije.

Milosavljević je advokat iz Velikog Gradišta, a Milan Marinović vršilac dužnosti predsednika Prekršajnog suda u Beogradu.

U Marinovićevoj biografiji navodi se da je kao sudija Prekršajnog suda postupao u sudskim postupcima vođenim po Zakonu o dostupnosti informacija od javnog značaja i zakona o zaštiti podataka o ličnosti, a postupao je i po zahtevima za slobodan pristup informacijama, starajući se istovremeno o poštovanju zaštite podataka o ličnosti.

Svo troje kandidata imaju završen Pravni fakultet u Beogradu.

Članovi Odbora za kulturu i informisanje  koji bojkotuju parlament neće prisustvovati sednici , iako su Demokratska stranka i Socijaldemokratska stranka  za novog poverenika predložile Nevenu Ružić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.