Odbojkaški reprezentativac Aleksandar Okolić podržava UNICEF

0

Neposredno pred pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre i Evropsko prvenstvo, odbojkaški reprezentativac Aleksandar Okolić započeo je saradnju sa UNICEF-om u želji da podrži programe koji se realizuju za decu i njihove roditelje.

“Zadovoljstvo mi je što sam danas sa UNICEF-om i što ćemo zajedno učestvovati u raznim programima. Ulaže se u jedino pravo i vredno, a to su deca”, rekao je Aleksandar potpisujući trajni nalog čime je postao redovni mesečni donator za programe koji se sprovode u Srbiji.

„Sport me je naučio da je timski rad najvažnija stvar. Kroz sport i rekreativne aktivnosti pomažemo našoj deci da prepoznaju i da ostvare svoje pune potencijale, i da odrastu u zadovoljne, ispunjene odrasle osobe. Biti član kluba prijatelja UNICEF-a za mene ima veliki značaj. Cilj nam je da omogućimo srećno detinjstvo svakom detetu u Srbiji”, zaključio je Okolić.

Broj dece u Srbiji se smanjuje. Samo polovina dece u Srbiji pohađa predškolske programe u uzrastu od tri do pet godina, skoro trećina dece ispod pet godina starosti nema bar tri dečije knjige, još uvek je isuviše dece izloženo diskriminaciji, nasilju i zlostavljanju.

Zbog ovakve situacije sa kojom su ga upoznali UNICEF fejseri, naš poznati odbojkaš je pozvao sve građane i kompanije da se priključe Klubu prijatelja UNICEF-a kroz redovne mesečne donacije na štandovima UNICEF-a ili na sajtu unicef.ogr/Serbia.