Odbijena žalba o zadržavanju u pritvoru Đukanovićevog savetnika

0
Screenshot Vijesti TV

Branilac Savetnika predsedika Crne Gore Veselina Veljovića, Mihailo Volkov izjavio je danas da je uložio žalbu na odluku tužilaštva o zadržavanju od 72 sata koje je određeno njegovom klijentu, ali da je ona odbijena.

Prema njegovim rečima, odluka da o tome da li će Veljoviću, koji je uhapšen juče Volkov je u izjavi za Pobjedu izrazio očekivanje da će Veljović biti pušten da se brani sa slobode.

“Rešenje o zadržavanju je doneto po dva osnova: ponavljanjja krivičnog dela i uticaja na svedoke. Moj klijent je dao detaljnu i konciznu odbranu, kojoj nije imalo što da se doda”, kazao je Volkov koji je žalbu uložio sinoć u 20.20.

Veljović je uhapšen juče ujutro zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene radnje, nakon čega je sinoć priveden osnovnom državnom tužiocu na Cetinju koji mu je odredio zadržavanje do 72 sata.

Rukovodilac Osnovnog državnog tužilaštva na Cetinju Darko Milanović rekao je da je dodao ODT Cetinje formiralo još jedan predmet u vezi sa događajima na Cetinju, tokom kojeg će ispitati da li je policija prekomerno upotrebljavala silu.