Odbijen zahtev opštine Đakovica da Dragica Gašić napusti svoj stan u tom gradu: “Neosnovano i nepotrebno”

0
Printscreen/YouTube/Kossovo Online

Osnovni sud u Đakovici odbio je kao neosnovan zahtev lokalne samouprave u tom gradu da Dragici Gašić bude uskraćeno pravo da boravi, koristi ili privremeno živi u njenom stanu u koji se vratila sredinom juna meseca ove godine, prenosi RTS.

Sudija u predmetu – Maljsor Krueziu, nakon održanog ročišta 9. avgusta 2021. godine u vezi sa predlogom za izricanje mere bezbednosti i saslušanja strana u postupku, odbio je kao neosnovan predlog tužioca, Opštine Đakovica, zbog izricanja mere bezbednosti, kojim je tražio da se tuženoj, D.G., zabrani da lično boravi – koristi ili živi u stanu, da ga ne renovira, da ne vrši promene u stanu koji je predmet spora i da se stan ostavi na korišćenje vlasniku, opštini Đakovica, navodi se u obaveštenju ovog suda.

Osnovni sud u Đakovici navodi da je nakon analize i ocene dokaza došao do zaključka da je izricanje mere bezbednosti u ovoj fazi postupka neosnovano i nepotrebno.

Opština Đakovica podnela je krajem juna tužbu Osnovnom sudu u Đakovici putem koje je tražila da se Dragici Gašić “poništi ugovor o izdavanju stana sa zahtevom za privremenu meru”.

Postupak po zahtevu opštine Đakovica biće nastavljen u redovnom parničnom postupku i prema planu rada suda, objavljeno je u saopštenju.

Dragica Gašić je prva osoba srpske nacionalnosti koja se vratila u taj grad posle 1999. godine. Od sredine juna Dragica se ne nalazi u stanu koji joj je vraćen na korišćenje nakon što su osobe koje su u njemu godinama nelegalno boravile iseljene.