Odbačena prijava Dragana Markovića Palme protiv Marinike Tepić

0
Printscreen/YouTube/Kurir

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odbacilo je krivičnu prijavu predsednika Skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme, koju je podneo protiv potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić, tvrdeći da mu je od početka aprila pa na dalje, svojim izjavama za medije ugrozila sigurnost, kao i sigurnost članova njegove porodice.

Tužilaštvo je zaključilo da u radnjama Tepićeve nema zakonskih obeležja krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, niti bilo kojeg drugog krivičnog dela za koje se krivično gonjenje preduzima po službenoj dužnosti pa je prijavu odbacilo, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Marković ima pravo da na ovu odluku uloži prigovor u roku od osam dana Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

On je prijavio Tepićevu jer je, kako je naveo u prijavi, u više navrata u medijima govorila o njemu kao o silovatelju i podvodaču devojaka i žena iz Jagodine.

To je, prema njegovim tvrdnjama, ugrozilo i njegovu sigurnost i njegovih članova porodice.

U petak je Više javno tužilaštvo u Kraljevu objavilo da za sada nema osnova sumnje i dokaza za pokretanje krivičnog postupka zbog navodnog podvođenja žena u Jagodini, za koje je u aprilu čelnike tog grada, među kojima i Markovića, javno optužila potpredsednica Stranke slobode i pravde.