“Od svih žena nije izabrala kraljicu”: Kritike na račun Megan Markl zbog izbora 15 žena kojima se divi

0
Foto Profimedia

Megan Markl, supruga princa Harija, gostuje u uređivanju septembarskog broja časopisa “Vog”, koje će biti pod sloganom “Forces of change”, ali kako penosi Dejli Mejl, našla se na udaru kritika zbog izbora koji je napravila.

Megan je odabrala 15 žena kojima se divi, a među njima nema kraljice, kao ni jedne žene iz prosvete i zdravstva, sestre, doktora, advokata… što joj se zamera u komentarima na naslovu stranu.

Među izabranim ličnostima našle su se različite žene iz sveta politike, šoubiznisa, ali i aktivistkinje koje se bore za prava različitosti i zalažu za svest o globalnim klimatskim promenama.

Među odabranim ženama su Džejn Fonda, Džasinda Ardern, Greta Tanberg, Selma Hajek, Džamela Džamil, Kristi Tarlington…

“Apsolutno grozno”, ” Isprazno smeće” su bili neki od komentara povodom nadolazećeg broja pomenutog magazina. Megan su veoma zamerili zbog toga što se kraljica nije našla na naslovnoj strani, najpre jer upravo vojvotkinja od Saseksa pripada kraljevskoj porodici.

Neki od komentara su i da je izborom napravila promociju svojim prijatejima.

Čelnici “Voga” su prvobitno želeli da se Vojvotkinja pojavi na naslovnici među ženama koje su inspiracija svetu, što je ona odbila jer je, kako kaže, “suviše pretenciozno”.

Mnogi kritičari smatraju ovaj potez Meganinog uređivanja najradiklanijim u stogodišnjoj istoriji časopisa i veoma riskantnim s obzriom na to da je septembarsko izadnje najvažnije u čitavoj godini.