Član Kriznog štaba epidemiolog Predrag Kon naveo je da je u Srbiji od početka vakcinacije zabeležen samo jedan slučaj tromboze. Kon navodi da je taj jedan slučaj besmisleno upoređivati sa brojevima ljudi koji dnevno premine u našoj zemlji od koronavirusa.

„To je potpuno besmisleno upoređivati. Vi kada birate vakcinu birate zaštitu, a ako ne birate vakcinu birate zarazu“, rekao je dr Kon, a prenosi Blic.

Upitan o tome da li vakcina koja se bazira na mrtvom virusu korona može da zarazi osobu koja ju je primila, dr Kon kaže da je to nemoguće i da virus ne može da oživi ako je uništen.

„To je priča kao da li neko može da oživi mrtvog čovek“, ističe član Kriznog štaba.

Govoreći o vakcinaciji trudnica, dr Kon kaže da neki lekari preporučuju, ali da država ne može da stane iza toga jer nema još dovoljno podataka. Ističe da će se te preporuke pojaviti vrlo brzo, jer je potrebno da se jedan deo vakciniše i da se na osnovu rezultata definišu preporuke.

„Ovako, kada neko primi, preuzima isključivo odgovornost sam, kao i lekar“, kaže Kon.

Doktor Kon je podsetio da je u toku nedelja imunizacije i pozvao roditelju da vakcinišu svoju decu protiv zaraznih bolesti kako se ne bi stvorili uslovi za neku novu epidemiju starih bolesti, koje nam posle ovoga, kako kaže, nimalo nisu potrebne.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.