Od početka kampanje DAJ SNAGU 1200 ljudi doniralo kosu

  0

  1200. donor kose u kampanji „Daj snagu“ bio je Nikola Petrović, član kluba Rotarakt Beograd Dedinje, koji čine mladi humanitarci sa raznovrsnim profesijama i talentima. Pored Nikole, još nekoliko prijatelja i članova kluba je doniralo kosu, čime su još jednom pokazali velikodušnost i brigu prema zajednici.  

  „Duga kosa je jedan od mojih zaštitnih znakova i nije bilo lako doneti odluku da promenim dugogodišnji izgled. Međutim, želja i volja da pomognem bila je jača od svake nedoumice i sumnje – iako ne možemo sprečiti da neko oboli od kancera, možemo takvim osobama biti podrška i snaga“, rekao je Nikola Petrović, koji je donirao svoju kosu za potrebe kampanje „Daj snagu“, u organizaciji brenda Pantene i Ženskog centra Milica iz Vrnjačke Banje, uz podršku kompanije Delez Srbija.

  Ovim gestom, dosadašnji broj donora zaokružen je na 1200. Od početka kampanje, prikupljeno je oko 50 kilograma kose i izrađeno 40 perika, dok je planirano da se nakon ovog talasa izradi novih 15.

  „Prethodne tri godine značajno su uticale na to da se daleko čuju naše potrebe i koliko je važno pružiti ovaj vid podrške ženama koje prolaze kroz proces hemioterapije. Upravo zahvaljujući tome, donacije kose svakodnevno stižu u Udruženje, tako da ćemo u narednom periodu izraditi još petnaestak perika“, potvrdila nam je Vesna Bondžić, predsednica udruženja Ženski centar Milica.

  Ovog marta, brend Pantene i udruženje Ženski centar Milica, uz podršku kompanije Delez Srbija, po peti put pozivaju zainteresovane širom zemlje da se uključe u humanitarnu kampanju „Daj snagu“, doniraju kosu i pruže podršku ženama koje su tokom procesa hemioterapije izgubile svoju. Finansijsku pomoć za izradu perika i kasnije održavanje moguće je pružiti kupovinom Pantene proizvoda u Maxi, Tempo i Shop & Go prodavnicama (1 proizvod = 1 donacija) ili direktnom uplatom na račun udruženja.

  Zvanični pravilnik kampanje dostupan je na LINKU.