“Od mera ostaje samo da još više skratimo radno vreme ugostiteljskim objekatima, radnjama i tržnim centrima i da zatvorimo bazene…”: Dramatična situacija u Novom Sadu, upozorava Vučević

0
Fotografije: Profimedia

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević izjavio da je situacija sa epidemijom korona virusa u ovom gradu dramatična.

U poslednja 24 sata u Vojvodini registrovano je 179 novih slučajeva, među kojima je 96 iz Novog Sada, saopštio je prethodno Institut za javno zdravlje Vojvodine, a prenosi RTS.

Od početka epidemije u Vojvodini je registrovano ukupno 3.346 slučajeva, koji su potvrđeni pi-si-ar metodom. Od tog broja u Novom Sadu je 1.380.

nstitut epidemiološku situaciju u Vojvodini i dalje ocenjuje kao nepovoljnu.

“Ovim tempom ako nastavimo, mesta u bolnicama ćemo imati još sedam dana. Nakon toga ne znam da li ćemo moći i da primamo pacijente, odnosno ne znam kako ćemo se organizovati”, rekao je gradonačelnik Vučević.

On je naveo i da je u Domu zdravlja juče pregledano skoro 400 pacijenata, što je najviše do sada za jedan dan, kao i da se očekuje da u sistem kovid bolnica za vikend uđe i Vojna bolnica u Petrovaradinu.

“Nama još od mera ostaje samo da još više skratimo radno vreme ugostiteljskim objekatima, radnjama i tržnim centrima i da zatvorimo bazene i teretane”, zaključio je Vučević, prenosi Blic.