“Od danas, uz besu, svi u svoje kuće”: U malenoj opštini blizu Podgorice juče zaraženo čak 15 osoba, prekinuto svako kretanje

0
Profimedia

Svako kretanje građana u Tuzima se prekida, a snabdevanje za hitne potrebe sprovodiće volonteri te opštine, odlučio je sinoć Opštinski štab za vanredne situacije i tako je potpuno obustavljeno kretanje u maloj opštini blizu Podgorice, prenose Vijesti.

Opština Tuzi od sinoć je u karantinu jer je iz te opštine 15 od 18 pozitivnih osoba koje su juče pozitivno testirane na novi koronavirus.

Kako je objavljeno na sajtu Opštine Tuzi, Opštinski štab se sinoć sastao pod hitnim okolnostima kako bi analizirao situaciju koja je eskalirala do drastičnih mera. Navodi se da je, na osnovu onoga što su preporuke Vlade i Nacionalnog kordinacionog tela (NKT), Opštinski tim za vanredne situacije doneo nekoliko zaključaka.

„Prekida se svako kretanje građana, snabdevanje hitnih potreba sprovodiće volonteri opštine, a u budućim danima obaviće se testiranje svih osoba koje su bile u kontaktu sa osobama koje su zaražene virusom“, navodi se u zaključcima.

Predsjednik NKT-a Milutin Simović poručio je stanovnicima Tuzi da ostanu u kućama.

“Građani Tuzi, kao i građani širom Crne Gore, uvek su bili umni i kadri da  istrpe i prežive, a posebno kad je najteže. Ovo je borba za Tuzi i borba  za Crnu Goru u kojoj moramo zajedno da pobedimo”, rekao je Simović.

Predsednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj pozvao je stanovnike Tuzi da “od danas uz besu, svi u svoje kuće i izolaciju”.

“Možemo  nekoliko dana, možemo i nekoliko nedelja, svi u naše kuće da sačuvamo stanovništvo, mlade ljude i stare, da svi zajedno izađemo kao pobednici  iz ove borbe”, rekao je on.