Od danas na snazi nove mere Vlade Srbije i Kriznog štaba

1
Foto: Profimedia

Na predlog Kriznog štaba, Vlada Srbije donela je nove mere u pokušaju da spreči širenje koronavirusa, prenosi RTS.

Na šta će nove mere uticati?

Ovim merama zabranjuju se okupljanja na javnim mestima u zatvorenom i otvorenom prostoru istovremeno više od deset ljudi. Za vreme boravka na javnim mestima, između okupljenih mora postojati distanca od najmanje 1,5 metara, odnosno na svaka četiri kvadratna metra može biti prusutno samo jedno lice.

Nošenje zaštitne maske obavezno je na svim javnim mestima u zatvorenom prostoru, što znači da su roditelji maloletne dece, kao i dece sa posebnim potrebama i njihovi staratelji, dužni da obezbede da njihova deca nose zaštitnu masku.

Vlada je preporučila da se maske nose na svim javnim mestima na otvorenom prostoru. Na mestima na kojima nije moguće obezbediti rastojanje od najmanje 1,5 metara (redovi ispred prodavnica, apoteka, autobuskih i voznih stajališta), nošenje maski je obavezno.

Članovi vlade doneli su odluku da se Srednja ekonomska škola “Stana Milanović” u Šapcu otvori kao privremeni objekat za smeštaj i lečenje lica obolelih od zarazne bolesti Кovid-19. Medicinska sredstva, lekove, sanitetski materijal i drugu neophodnu medicinsku opremu i zaštitna sredstva za privemenu bolnicu obezbeđuje Republički fond za zdravstveno osiguranje.

Na sednici je odlučeno da Investicioni projekat izgradnje “Srpsko-kineskog industrijskog parka Mihajlo Pupin” u Beogradu bude proglašen za projekat od značaja za Republiku Srbiju.

1 KOMENTAR

Comments are closed.