Od danas je moguće i elektronsko zakazivanje PCR testiranja: Šta treba da uradite

0
Foto. Profimedia

Na portalu eUprava od danas je omogućeno elektronsko zakazivanje PCR testiranja na lični zahtev.

Ukoliko želite da zakažete PCR testiranje na lični zahtev, izaberete opciju “Pokreni uslugu”. Nakon što izaberete željenu laboratoriju, prikazaće se kalendar gde je potrebno da odaberete neki od slobodnih termina.

Testiranje može da se zakaže za najviše 5 članova porodice, ukoliko željena laboratorija prima više lica u jednom terminu.

Testiranje može da se zakaže za građane Republike Srbije, strane državljane sa boravkom u Republici Srbiji, kao i za strane državljane bez boravka (turiste).

Nakon što odaberete broj lica koja žele da se testiraju na lični zahtev, potrebno je da popunite sva navedena polja i kliknete na taster “Zakaži”.

Testiranje PCR testom za građane Srbije i strana lica sa boravkom u Srbiji iznosi 6.000 dinara. Cena testiranja za strana lica bez boravka (turisti) iznosi 14.110 dinara.

Nakon što uspešno zakažete termin, sistem će generisati popunjene uplatnice. U ovom trenutku nije omogućeno elektronsko plaćanje ove usluge, te je neophodno da prilikom testiranja u zakazanom terminu ponesete jedan primerak overene uplatnice kao dokaz o uplati.

Da biste zakazali termin nije potrebno da budete registrovan korisnik portala eUprave.

Zakazivanje termina za PCR testiranje na lični zahtev omogućeno je i putem Nacionalnog kontakt centra Ministarstva zdravlja na broju 011/362-0000 svakim radnim danom od 8 do 20 časova.