“Očekujemo više od 2.000 zaraženih, u Beogradu 1.000…”

0
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/MO)

(Beta) – Premijerka Ana Brnabić izjavila je da će tematske sednice vlade biti održavane “minimum jednom u tri meseca” uz prisustvo predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Skupštine Ivice Dačića.

Brnabić je za televiziju Prva rekla da će se do kraja nedelje videti pomaci po pitanju najavljene borbe sa kriminalom.

Brnabić je rekla da je zadovoljna radom nove vlade, navodeći da oni rade “dan-noć”.

Govoreći o sastavljanju vlade, ona je istakla da je u tome imala pomoć predsednika Srbije jer je on, kako je rekla, nosilac izborne liste koju su izabrali građani kao i da je Vučić “političar svetskog ranga sa kojim bi se savetovala čak i da nije predsednik države”.

Ona je navela da je tokom ove godine videla u zemljama sveta koliki problem mogu da izazovu sukobi unutar vlasti i dodala da je zbog toga dodatno zadovoljna odnosom nje i predsednika države.

Brnabić je rekla da se danas očekuje više od 2.000 novoinficiranih koronavirusom od čega je, prema njenim rečima, samo u Beogradu više od 1.000 novozaraženih.

“Epidemiološka situacija u državi će se, bez sumnje, pogrošavati. Nama je svaki dan važan dok ne završimo dve nove kovid bolncie. Tada će biti lakše našem zdravstvenom sistemu, a to će biti u decembru”, istakla je ona.

Govoreći o nastavku dijaloga Beograda i Prištine, premijerka je navela da ta odluka zavisi od Brisela ali da je Beograd spreman za nastavak razgovora.