“Očekujem da tužilaštvo pozove Jurića da pruži sve informacije o poličarima pedofilima…”

1
(BETAPHOTO/EMIL VAS/EV)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je danas da očekuje da nedležno tužilaštvo bez odlaganja pozove osnivača Fondacije Tijana Jurić, Igora Jurića, da pruži sve informacije o navodima koje je iznosio u javnosti o političarima koji su pedofili.

Stefanović je u pisanoj izjavi naveo da je očekivao da Jurić nakon što je više puta o tome javno govorio, a nije o tome obavestio tužilaštvo ili policiju, “makar obavesti javnost”.

“Bez obzira o kome se radilo, tužilaštvo je dužno da pokrene istragu a MUP je u potpunosti spremno i sposobno da pruži zaštitu svim učesnicima procesa, ako je potrebno i van granica naše zemlje. Uveren sam da Jurić shvata koliko je važno da se u ovakvim situacijama brzo reaguje”, kazao je Stefanović, a saopštio MUP.

Stefanović je naveo da, pošto Jurić nije obavestio nadležne o svojim saznanjima, primećuje da taj slučaj, “ukoliko ga uopšte ima”, sve više ulazi u sferu medijskog prepucavanja u kojem ne vidi ništa dobro ni za moguću žrtvu, niti ostvarivanje “teške sankcije” za mogućeg počinioca.

“Od 2013. godine, a uveren sam da to zna i Jurić, isključivo tužilaštvo vodi istrage u Srbiji i nadležno je da prikuplja dokaze, daje naloge drugim državnim organima za prikupljanje potrebnih obaveštenja i odlučuje samostalno da li će protiv nekoga podići optužnicu ili neće”, rekao je Stefanović.

Naglasio je da zbog toga nije dobro da bilo koji pojedinac u Srbiji javno govori o učinjenom teškom krivičnom delu protiv deteta, a da onda mesecima nakon toga tvrdi da prikuplja dokaze koji bi bili dovoljni “za sudski proces”.

“Postavlja se pitanje zašto izlaziti u javnost sa takvom informacijom ako dokaza nema ili zašto o dokazima ne obaveštavate tužilaštvo da bi potencijalna žrtva i njena porodica imali priliku da ostvare zaštitu i pravdu”, dodao je Stefanović.

(Beta)

1 KOMENTAR

  1. Pa vi cuvate jednog JUTKU, koliko vremena vam je trebalo da pokrenete proces protiv njega, koliko ta sprdnja od sudjenja traje, zasto razvlacite proces? Vi kazete da ste nevini krivi su istrazni i pravosudje, istrazni i pravosudje tvrde da vi niste obezbedili validne dokaze i tako sa mame na tatu, sa tate na dedu, sa dede na babu. Jutkina rec vam je bila validnija od reci zena koje je maltretirao. Maltretirane zene su morale da plate advokate da bi se branile od vasih istrazitelja i vaseg pravosudja. Ne zavaravajte se da ste napravili pravednu drzavu narod ne veruje policiji, istraziteljima i sudstvu, zasto to bi vi trebali da znate, jedino oako niste u koaliciji sa njima i oni vam kazu nijsam kriv majke mi Juric laze i vi bi verovali njima a ne dokazima Jurica. Imate krtice u policiji, istraznim organima i sudstvu. Istrazni organi su saradnici sudija, dogovaraju se kome ce istrazitelj dati predmet i ko plati vise taj je nevin.

Comments are closed.