“Očekujem da bude izabran najbolji, ali strahujem da se to neće dogoditi”: Bira se novi upravnik Narodnog pozorišta – Čitajte u Nedeljniku

Pišu Ana Mitić i Dimitrije Đurić

0
Foto: Narodno pozorište

Naivno je bilo verovati da će se sa smenom upravnika Dejana Savića u Narodnom pozorištu rešiti problemi kojima je bila, a čini se, i ostaje obeležena jubilarna 150. sezona nacionalnog teatra.

Posle šest meseci od postavljanja v. d. uprave na čijem je čelu rediteljka i profesorka FDU Ivana Vujić, vreme je za izbor novog upravnika, dok se u međuvremenu nije desilo čudo, kao što i nije moglo da se desi, i reše problemi koji su se gomilali godinama.

Rediteljka Tatjana Mandić Rigonat rekla je za Nedeljnik, povodom nedavno raspisanog konkursa za novog upravnika Narodnog pozorišta da očekuje da bude uvažen najbolji kandidat, ali da strahuje da se to neće dogoditi.

“Ako se setimo kako je došlo do pobune i zašto u Narodnom pozorištu, jasno je da je za pozorište najvažniji repertoar i, pored upravnika, ko su ličnosti koje vode Operu, Balet i Dramu koja pokriva dve trećine repertoara kuće”, kaže rediteljka.

Šta se u NP promenilo u proteklih šest meseci od smene Dejana Savića, za novi broj Nedeljnika su pored Beštića govorili i rediteljka Tatjana Mandić Rigonat, glumica Vanja Ejdus, dramaturg i bivši direktor Drame Željko Hubač…

CEO TEKST PROČITAJTE U AKTUELNOM BROJU NEDELJNIKA KOJI JE U PRODAJI NA SVIM KIOSCIMA.

Digitalna verzija dostupna je Novinarnici.