(Beta) – Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je Beograd očekivao od nove Vlade Crne Gore da opozove odluku prethodne Vlade o proterivanju srpskog ambasadora Vladimira Božovića.

„Očekivali smo da promene odluku o proterivanju Božovića, sačekaćemo još da vidimo kakva će odluka biti. Iako su mnogi očekivali da će da dođe do promene stava o nezavisnosti Kosova, ja nisam. Mi ćemo da gradimo bratske i prijateljske odnose sa svakom Vladom u Crnoj Gori, poštujući interese naše zemlje i našeg naroda“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare.

On je rekao da se Srbija ne meša u unutrašnje stvari Crne Gore, da poštuje nezavisnost i suverenost te zemlje i da ne želi da se meša u rad tamošnje vlade.

Vučić je dodao da Beograd zanima samo odnos Crne Gore prema Srbiji i srpskom narodu.

Komentarišući optužbu bivšeg policajca Slavka Nikića na Pink televiziji da je izdajnik, Vučić je optužio Nikića da je u aprilu 1999. godine, za vreme NATO bombardovanja, sa svojom grupom na Kosovu pljačkao kolone Albanaca i zabranjivao im da idu ka Crnoj Gori.

Vučić je to pričitao sa papira za koji tvrdi da je zvanični dokument iz tog perioda.

„Za takve ću ja uvek da budem izdajnik, a narod na Kosovu zna ko je izadajnik i ko o njima brine“, rekao je Vučić.

On je dodao kako je primetio i da je u hrvatskim i sarajevskim medijima došlo do oduševljenja zbog toga što ga je Nikić optužio da je izdajnik na TV Pink.

„Oni su srećni što je mene neko uvredio. A to je tako jer Srbija više nije slaba, nije više džak za udaranje, pa je logično da se tome raduju“, rekao je on.

https://www.nstore.rs/product/elektronsko-pdf-izdanje-nedeljnika-br-467-od-24-decembra/

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

Komentar(1)

  1. Bobby
    28. decembra 2020. 16:01

    Iako su mnogi očekivali da će da dođe do promene stava o nezavisnosti Kosova, ja nisam. Mi ćemo da gradimo bratske i prijateljske odnose sa svakom Vladom u Crnoj Gori, poštujući interese naše zemlje i našeg naroda”. Српска спољна политика је: немушта, неодређена, сапета, изгубљена у флоскулама,... Време је да Србија у спољној политици коначно почне да прави дистинкцију, отклон,... разлику оних земаља које су признале део њене суверене територије за независну земљу, од оних које то нису. И тада се ти односи могу називати "братским" исл., а до тада,... они јесу вероватно пријатељски, али не више од тога.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.