Obrt: Ponovo zatvoren granični prelaz “Evzoni” ka Grčkoj

0
Foto: Profimedia / Ilustracija

Srpski turisti koji su se uputili preko Severne Makedonije u Grčku javili su da su od ponoći do jutarnjih časova automobili i autobusi iz Srbije bez problema prelazili granični prelaz “Evzoni” da bi oko 10 časova i 30 minuta dobili informaciju da je ponovo zatvoren.

Prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Blic, “policajci i carinici na “Evzoniju” su oko 10.30 časova dobili dopis iz Atine da se neće dozvoljavati ulaz turistima na ovom graničnom prelazu do 15. jula”.

“Istina je da je ‘Evzoni’ danas prepodne zatvoren za srpske turiste. Očekujemo da od grčkih vlasti dobijemo zvanično obaveštenje i objašnjenje”, rekao je za Blic Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija (JUTA), koji se službeno nalazi na Skijatosu.

Da je “Evzoni” zatvoren, objavili su i srpski turistički radnici u Grčkoj.

“Važna informacija za ‘Evzoni’ prelaz. Od pre nekoliko minuta Evzoni prelaz je opet zatvoren za turiste i ne može da se uđu u Grčku preko ‘Evzonija’! Molimo Vas da podelite ovu objavu i da javite ako znate nekoga da se uputio preko tog prelaza! Ulazak je moguć samo preko Bugarske i prelaza Promahonas”, objavili su naši turistički radnici iz Grčke na Fejsbuku.

Srpski turisti koji se vraćaju iz Grčke mogu iz ove zemlje na “Evzoniju” da uđu u Severnu Makedoniju, te tim putem nastave ka Srbiji, ali ne i u suprotnom smeru.

Za sve one koji su već stigli do “Evzonija” ili se nalaze u njegovoj blizini, savetuju se dva najbrža načina da dođu di bugarsko-grčke granice, odnosno prelaza “Kulata” – “Promahonas”: jedan preko Đevđelije, a drugi preko Skoplja.