Obradović: “Upad u Skupštinu nema nikakvog smisla i efekta, to će odgovarati samo vlastima da nas prikažu kao nasilnike…”

2

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je za N1 da je “ovo pravi protest, miran i nenasilan”. Prema njegovim rečima, upad u Skupštinu nema nikakvog smisla i efekta. “To će odgovarati samo vlastima da nas prikažu kao nasilnike koji hoće nešto na silu, mi to nećemo, hoćemo samo elementarne demokratske vrednosti”, rekao je Obradović.

Kako je rekao, na protestu je u svojstvu građanina.

“Ovo nema veze sa opozicijom, čak ni sa politikom, ovo je jedan egzistencijalni grč naroda”, kaže on.

Prema njegovim rečima, niko ne treba da se ističe, da se gura i traži, kako je rekao, stranačke interese.

“Treba da budemo svi kao jedan, što budemo više zajedno, to ćemo pre dočekati slobodu. Ovo je jedan veliki slobodarski pokret, ustavobraniteljski pokret”, kaže Obradović.

Komentarišući to što danas demonstranti sede ispred Skupštine, kaže da je to malo neobično.

“Pre svega, jer smo sinoć ovde sedeli zato što smo pregaženi od strane Žandarmerije, pa smo bili prisiljeni, a večeras smo svi sledili primer studenata koji su smislili sjajnu akciju ‘Sedi ne nasedaj’, kao što vidite ovo je pravi protest, miran i nenasilan”, kaže on.

Prema njegovim rečima, “provokatori su ovih dana ubačeni da bi poslali drugačiju sliku”.

“Nama ne treba nasilje, mi ćemo pobediti metodama gandijevskog protesta. Mislim da je veoma važno da istrajemo, da ne odustajemo, da pokažemo da čitava Srbija ustaje, da se ne mirimo sa laži u kojoj živimo”, kaže on.

Mišljenja je da je ujedinjena srpska opozicija jedan format koji treba u budućnosti da bude nosilac promena.

“Naš interes je da budemo jedinstveni dok ne izguramo političke promene, a u slobodnoj Srbiji neka svako nastupa sa svojim programom. Svako ko je iskreno protiv ove vlasti, ko nije ubačeni provokator je dobrodošao. Moramo da grupišemo snage i da budemo jedinstveni i da imamo zahteve”, kaže on.

Prema njegovim rečima, upad u Skupštinu nema nikakvog smisla i efekta.

“To će odgovarati samo vlastima da nas prikažu kao nasilnike koji hoće nešto na silu, mi to nećemo, hoćemo samo elementarne demokratske vrednosti. Ne treba nam sukob s policijom, ne treba na građanski rat u Srbiji, i dalje apelujemo da se ova kriza može rešiti jedino pregovorima između vlasti i opozicije, novim Kriznim štabom i prelaznom tehničkom vladom”, kaže on.

2 KOMENTARA

  1. “Naš interes je da budemo jedinstveni dok ne izguramo političke promene, a u slobodnoj Srbiji neka svako nastupa sa svojim programom. Svako ko je iskreno protiv ove vlasti, ko nije ubačeni provokator je dobrodošao. Moramo da grupišemo snage i da budemo jedinstveni i da imamo zahteve”, kaže on. У Београду се морају стварати “слободне”, или “СНС free” зоне. Такође, у Београду се не сме допуштати било какво трајно нарушавање животне средине, конкретно, сеча стабала, потом уништавање историјско наслеђа, као што је гондола, и сличне “акције”, које ће остати после СНС-а, а ићи на штету грађана. То сада треба да буде приоритет.

  2. Brnada sedi u studiju na tv…izadji i ukini psihozu i gotovo.Vi ste nativarili bolesnike iz svih krajeva da opteretite sistem., da ste uvek tako opterecivali bilo bi isto seljakanjem..imaju li lekari uniformu ko pandurski konji…Zahtevi su kraj psihoze i dobrovoljna vakcina…posle toga necete imati protest, ali pravite se ludi.

Comments are closed.