Obradović: “U subotu protestujem u vreme policijskog časa, ovo je ustanak protiv nenormalnog u Srbiji…”

0
Foto: Nedeljnik

Predsednik Dveri Boško Obradović najavio je da će u subotu protestovati u Čačku u vreme policijskog časa i istakao da je to njegov lični čin pobune protiv aktuelne vlasti.

“Izlazim u 18 časova na gradski trg u Čačku i krećem u protesnu šetnju kroz grad. Za mene policijski čas više ne postoji, sve dok plaćenici Srpske napredne stranke, koji se slobodno šetaju i ‘orgijaju’ po Srbiji u to vreme ne budu uhapšeni i kažnjeni. Zato izlazim na ulicu i protestujem protiv ove nenormalne vlasti. Jer mi više nemamo gde da se povlačimo”, rekao je Obradović u saopštenju. 

On je dodao da njegov protest nema veze sa politikom, niti je to bilo kakav stranački skup. 

“Ne pozivam nikoga drugoga, ne pozivam se na poslanički imunitet i spreman sam da preuzem svaku ličnu odgovornost. Ovo je ustanak protiv nenormalnog. Ovo je vapaj za slobodom i pravdom”, rekao je Obradović. 

On je istakao da je njegov protest nastavak protesta, koji se svako veče u 20.05 održava sa prozora i terasa kao buka protiv diktature. 

“Protest sada izlazi na ulice, i širi se po Srbiji. Sada je važan svaki lični čin pobune protiv vlasti. Kao što su se oni hrabri stanari sinoć u Novom Sadu i Beogradu usprotivili nepoznatim došljacima koji su upali u njihove zgrade i pokušali da sa njihovih krovova vode svoje prljave ratove protiv svakoga ko drugačije misli”, rekao je Obradović.

(Beta)