Obradović: “Tužilaštvo da naloži da se privedu Hrkalović, Stefanović i Đukanović”

0
Foto Nedeljnik

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović zatražio je, komentarišući medijsku prepirku o odgovornosti za prisluškivanje predsednika Srbije i vezama sa kriminlanim klanovima, da tužilaštvo naloži privođenje Dijane Hrkalović, Nebojše Stefanovića i Vladimira Đukanovića i odredu njihovo zadržavanje kako ne bi uticali na druge svedoke.

„Sve što su Nebojša Stefanović, sa jedne strane, a Dijana Hrkalović i Vladimir Đukanović, sa druge strane istog partijskog vrha SNS, rekli jedno o drugom ovih dana može se sa velikim poverenjem smatrati kao tačno. Svi oni, očekivano, optužuju drugu stranu za kriminal, a prećutkuju ono što su oni dugo radili i to zajedno i u istom timu sa drugom stranom koju sada optužuju“, ocenio je u pisanoj izjavi Obradović, prenosi N1.

Na taj način, naglasio je on, žele da izbegnu sopstvenu krivičnu i političku odgovornost, prebacujući sve na one druge sa kojima su zajedno radili sve vreme.

“Prvi korak tužilaštva mora biti nalog za privođenje Nebojše Stefanovića, Vladimira Đukanovića i Dijane Hrkalović i njihovo zadržavanje u dužem pritvoru kako ne bi uticali na druge svedoke. A onda bi trebalo da uslede informativni razgovori i privođenja brojnih drugih aktera iz moje knjige koji su bili deo aktivnosti ove donedavno zajedničke kriminalne grupe u vrhu SNS, počevši od bivšeg direktora policije Vladimira Rebića pa dalje”, naveo je Obradović

Ocenivši kako danas “većina režimskih medija utrkuje” piše o kriminalnim aktivnostima vrhuške SNS i stavlja na naslovne strane, obradović ističe da “razlog za to može biti dvojak”.

“Ili je u toku obračun između klanova unutar SNS ili sve ovo služi da bi se skrenula pažnja sa predaje elektroenergetskog sektora Srbije na Kosovu i Metohiji lažnoj državi Kosovo, kolapsa EPS, ogromne inflacije, brojnih problema domaće poljoprivrede ili drugih problema sa kojima se suočavamo kao građani i društvo”, naveo je Obradović u pisanoj izjavi.