Obradović: Savez za Srbiju zajednički proglasio bojkot izbora

0
Foto: Tanjug

Lider Dveri Boško Obradović izjavio je da je Savez za Srbiju (SzS), čiji je on predsedavajući, zajednički proglasio bojkot izbora.

“Od ovog dana, za nas je apsolutno neprihvatljivo učestvovanje na bilo kakvim izborima”, rekao je Obradović na konferenciji za novinare i ocenio da vlast nije pokazala spremnost da naredni izbori budu fer i pošteni, a da oni u SzS ostaju verni Sporazumu sa narodom.

On je podsetio da je među ciljevima SzS navedeno da će se boriti za poštene izbore kao i da je u decembru mesecu potpisan Zajednički sporazum opozicije za sprovođenje slobodnih i poštenih izbora.

“Potpuno sam uveren da će i ostale kolege iz opozicije kao i Pokret slobodnih građana (PSG) proglasiti bojkot izbora”, naveo je Obradović.

On je izjavio da je pred SzS velika borba, kao i da im je plan da građanima objasne ideju bojkota. 

“Moramo omasoviti proteste i obići celu Srbiju. Sigurno ćemo se izboriti za slobodne i poštene izbore”, naveo je Obradović. 

On je poručio da nastavljaju sa punom podrškom protestima “1 od 5 miliona” i studentima koji su blokirali Rektorat. 

Obradović je objasnio da su za SzS pregovori mogući, ali prethodno vlast mora ispuniti uslove među kojima su osnovna dva, a to su sloboda medija, prvenstveno javnih medijskih servisa (RTS i RTV) i promena članova Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) i to 6 do 12 meseci pre raspisivanja izbora.