Obradović: “Prvo ‘vlast’ da kaže kada su izbori i koji…”

0
Foto Nedeljnik

(Beta) – Lider pokreta Dveri Boško Obradović ocenio je da prvo treba da “vlast” Srbije kaže kada će biti izbori i koji.

“Vlast pominje da će predsednički i gradski izbori u Beogradu biti u istom terminu krajem marta ili početkom aprila iduće godine, što ne mora da bude tako, a mnogo je bolje za lokalnu demokratiju da su lokalni izbori odvojeni od republičkih. Međutim, ne znamo ni da li su vanredni parlamentarni izbori izvesni i da li će biti u istom terminu sa predsedničkim ili beogradskim, ili pre ili posle njih”, naveo je Obradović.

Lider Dveri koji učestvuje na oba koloseka dijaloga o izbornim uslovima – sa i bez posrednika EU, za list Danas je izjavio da se još ne zna ni da li će cenzus ostati isti, ili će se menjati.

“Drugo ključno pitanje je rok u kojem dijalog (o izbornim uslovima) treba da bude završen, a veoma je važno što je u oba koloseka dijaloga postignut dogovor da to bude najmanje šest meseci pre prvih sledećih izbora. To znači da tokom leta mora da bude potpisan Sporazum između vlasti i opozicije, da on treba odmah da bude potvrđen u Narodnoj skupštini i da treba da formiramo zajedničko radno telo za nadgledanje primene tog sporazuma”, objasnio je Obradović.

On smatra i da je uz odgovore na ta pitanja koja je naveo, najvažnije da javni medijski servisi i televizije sa nacionalnom frekvencijom što pre omoguće da se čuje i glas opozicije, te da je na poslednjem sastanku u Skupštini Srbije predložio zajednički sastanak sa svim glavnim urednicima informativnih programa televizija i da se odmah dogovori predstavljanje opozicije, saopštio je pokret “Dveri”.