Predsednik Dveri Boško Obradović saopštio je danas da pozdravlja formiranje ujedinjene srpske opozicije od svih političkih činilaca koji su bojkotovali izbore na svim nivoima, ali, prema njegovoj oceni, to nije dovoljno.

„U najširi opozicioni front za opstanak države potrebno je da uđu i ugledni intelektualci, javne ličnosti i svi građani koji su protiv aktuelne vlasti, pa i oni među dosadašnjim pristalicama vlasti koji vide kuda vodi ovaj put kojim je vlast krenula“, naveo je Obradović u saopštenju.

On je dodao da nije vreme za bilo kakve političke podele i ideološke razmirice i da je potrebno ujedinjenje kompletne opozicione javnosti oko pritiska na vlast kako bi se došlo do prelazne, tehničke Vlade stručnjaka i potpuno novog Kriznog štaba koji bi se bavio zaustavljanjem daljeg širenja zarazne bolesti i saniranjem posledica po domaću privredu.

„Novi Krizni štab i nova, prelazna Vlada su pitanje spasa naroda i države. U ovoj prelaznoj Vladi treba da budu samo nestranački stručnjaci, bez bilo koga od lidera sadašnje vlasti i opozicije i njen zadatak, između ostalog, treba da bude oslobođenje medija i priprema uslova za slobodne i poštene izbore za devet meseci“, dodaje Obradović.

Obradović je istakao da će na sutrašnjoj konferenciji za medije u Čačku predstaviti predlog „Sporazuma između vlasti i opozicije o prevazilaženju aktuelne političke krize u Srbiji“.

„Bez novih i pravih pregovora između vlasti i ujedinjene srpske opozicije stvari će biti samo još gore i taj negativan scenario treba izbeći novim vanrednim izborima na svim nivoima, jer je neodrživa politička situacija da niti na jednom nivou parlamentarizma u Srbiji nema opozicije u skupštinama“, naveo je Obradović.

On je ocenio da Srbija „klizi“ u anarhiju i raspad države.

„Demokratija je umrla, izbori su laž do te mere da se ne zna ni prava izlaznost, a kamoli pravi rezultati, vlast lažira čak i broj novozaraženih i umrlih. Vlastodršcima i lekarima u Kriznom štabu više niko ne veruje niti bilo kome mogu biti autoritet. Građani su prepušteni sami sebi“, naveo je Obradović u saopštenju.

(Beta)

https://www.nstore.rs/product/nedeljnik-pretplata-na-elektronsko-izdanje-za-inostranstvo/

Komentar(1)

  1. Skoro pa poverovah
    3. јул 2020. 06:44

    Sa vama Svinje Trojanske koji ste mu Bojkotom poklonili Srbiju na srebrnoj tacni niko razuman ni u lift ne bi ušao! I sa ološem navijačkim sa dna kace koga nikakvo odelo ne napravi čovekom! Marš crknuta bagro vampirska! Sveže krvi vam treba da preživite nekako?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.