Obradović o prvim pojačanjima Partizana: “Veseli nije opcija, razgovaraćemo sa Vestermanom i Micovim…”

0
(BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO)

 (Beta) – Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je danas da povratak Jana Veselog nije opcija, da će klub razgovarati sa Leom Vestermanom i Vladimirom Micovim, kao i da će razmišljati o svim igračima za koje je realno da obuku dres Partizana.

“Želja svih nas je da napravimo ekipu vodeći računa o onome što je Partizan uvek bio, a to je avangarda u evropskoj košarci”, rekao je Obradović na predstavljanju.

“To znači i da pružimo šansu mladim igračima. Bio bih najsrećniji kada bi u našem timu bilo 12 srpskih igrača. Koliko je to realno i moguće, to je pitanje na koje ćemo imati odgovor u narednom periodu”, dodao je on.

On je naveo da tek treba da razgovara sa igračima, da čuje njihovo mišljenje, da čuje i mišljenje mladih koji žele u Partizan, ali i onih iskusnijih.

Upitan da li razmišlja da vrati nekog od miljenika navijača Partizana, Obradović se našalio i rekao da je najbolje da mu navijači sastave spisak od stotinak omiljenih igrača.

“Razmišljaćemo o svim igračima za koje mislimo da je realno da obuku dres Partizana. Svestan sam da sam došao u klub koji ima svoje limite, kao što imaju i svi ostali klubovi i nemam problem sa tim. Kad sam razgovarao sa Ostojom (Mijailovićem) pričao sam da ćemo probati da se uklopimo u moguće”, rekao je Obradović.

Govoreći konkretno o Janu Veselom, rekao je da on ima ugovor sa Fenerbahčeom.

“Ne bi bilo ni korektno da pominjem koliki je to ugovor. To kao varijanta ne postoji”, rekao je Obradović.

Novinari su kao moguća pojačanja pomenuli i Vladimira Micova i Lea Vestermana.

“Micov je nedavno je izašao iz ugovora, proverićemo i razgovaraćemo. I Vesterman je izašao iz ugovora sa Barselonom. Razgovoraćemo”, rekao je Obradović.

“Ne mogu da tražim od predsednika – ja hoću ovog igrača, a da se posle toga skinemo Zoran (Savić) i ja da igramo sa njim. Ne možemo da jednog pratimo toliko i toliko, a da drugi igraju za semenke i kikiriki. Imaćete sve informacije”, naveo je Obradović.