Kandidat za gradonačelnika Beograda koalicije „Srbija protiv nasilja“ Vladimir Obradović izjavio je u subotu da „sva istraživanja pokazuju da je „Srbija protiv nasilja“ najveća politička grupacija u Beogradu ovom trenutku“.

Obradović je na konvenciji te izborne liste u Batajnici rekao da, kada bi izbori bili sutra, u nedelju, „Srbija protiv nasilja“ bi bila prvoplasirana lista u Beogradu, prenosi N1.

„Nadamo se da će do 17. decembra taj rezultat da se popravlja. Naš cilj je da osvojimo što više mandata i da imamo stabilnu vlast koja će moći da sprovodi fundamentalne promene u ovom gradu“, rekao je Obradović.

Istakao je da je „koalicija, nažalost, došla kao posledica nekih veoma loših događaja koji su se desili“, ali i da je velikim delom pravljenju koalicije „kumovalo“ to što su stranke koje je čine i u prethodnom periodu „jako dobro sarađivale, dopunjavale se i zajedno delovale“.

„I kroz formalnu saradnju došla je koalicija ‘Srbija protiv nasilja’ u koju se udružilo devet političkih partija i veći broj političkih organizacija. U novoj političkoj istoriji to je najveće opoziciono okupljanje, i to je nešto što vladajućoj strukturi jako smeta“, kazao je Obradović.

Govoreći o problemima rubnih gradskih opština u Beogradu, Obradović je istakao da su „problemi uvek isti“, i da „nema kanalizacije, putevi su, naročito manji, lokalni, u katastrofalnom stanju, nema dovoljno vrtića i škola“, kao i da su rubne opštine „potpuno zaboravljene“ što se tiče srednjih škola, a da je prigradski prevoz „jako loš“.

„To su takođe problemi Batajnice. Uzrok je loša organizovanost gradske uprave, koja je centralizovana. Novi model upravljanja mora da podrazumeva participaciju lokalne zajednice“, rekao je Obradović.

Dodao je da će, ako bude izabran za gradonačelnika, zalagati za „reorganizaciju gradskih opština“ od kojih bi se pregrupisanjem fomrale nove opštine, „različito od onoga kako je danas“.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.