Obračun sa političkim i bezbednosnim jatacima Veljka Belivuka, zasada, vodi se samo u medijskim napisima, ali i indirektnim porukama koje zavađene strane – Vučić i Nebojša Stefanović – šalju jedan drugim. Tako je prošle nedelje uhapšen Ilija Milačić, nekadašnji načelnik Uprave kriminalističke policije Beograda. Milačić, inače, policajac diskutabilne prošlosti, važi za osobu blisku Stefanoviću, navodno je njemu naklonjenim „objektivnim“ novinama dostavljao policijske podatke u realnom vremenu. Osumnjičen je za odavanje službene tajne i zbog toga je iza rešetaka.

Tabloidi bliski Vučiću tvrde da se Milačić viđao sa Veljkom Belivukom na stadionu Partizana, dok portali bliski Draganu Đilasu objavljuju fotografiju na kojoj je Milačić zajedno sa Aleksandrom Papićem, kumom Nebojše Stefanovića, koga su prošle nedelje provladini tabloidi optuživali za saradnju sa Belivukom, bez iznošenja konkretnih dokaza kojih možda zaista i ima.

Stefanović, zasada, na ovu silu ne odgovara silom. Njegove novine šalju poruke o tome kako građani EU žele lidera poput Vučića, pokazujući da je ministar odbrane trenutno više opredeljen za obnavljanje saradnje sa Vučićem nego za raskol, verovatno računajući da nije najbolje vreme da uzvrati udarac.

I ne samo da vlasti ne pokazuju nikakvu nameru da otkriju Belivukove jatake u državnim organima, već ne pokazuju ni nameru da krenu dalje na prave šefove huligansko-kriminalne grupe „Principi“. Grupa Belivuka je, nesumnjivo, bila izuzetno opasna i jaka, podsećala je na meksičke „narkose“, ali nije imala centralnu ulogu u beogradskom podzemlju, kako se sada predstavlja. Može se to videti i po količini zaplenjenog kokaina i novca od Belivuka i njegovih saradnika. Zaplenjeno je 100 grama kokaina i 60.000 evra, dosta siromašan ulov za grupu koju bezbednosni organi predstavljaju kao „najjaču i najorganizovaniju u državi“.

U narko-svetu, inače, odavno važi izreka „do kilogram – diler, posle kilograma – poslovni partner“. Državni službenici uglavnom porede javno Belivukovu grupu sa „zemunskim klanom“, iako u dokumentima policije grupa Veljka Belivuka važi za „pajser brigadu““kavačkog klana“.

Veliku priču o „Balkanskom kartelu“ pročitajte u aktuelnom broju Nedeljnika koji je dostupan na svim kioscima i na nstore.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.