Uz nju se budite, družite, radujete, prolazite manje lepe trenutke… Uz nju prosto uživate. Obožavate je i ne možete da zamislite dan bez kafe. A koliko daleko ste spremni da odete zbog te svoje ljubavi? I to zbog još uživanja u vašoj ljubimici – kafi.

Mi vam za odmore koji predstoje predlažemo 5 najboljih destinacija za ljubitelje kafe:

1.    Italija

Iako biljka kafe ne raste u Italiji, ovo je zemlja najfinijih ukusa kafe, poput espresa, kapućina, makijata i najveštijih barista koji su pripremnje kafe doveli do savršenstva… Zato je Italija možda najbolja destinacija za početak otkrivanja sveta kafe, a i blizu nam je. Prelepa arhitektura drevnih vremena i “sladak život” Italijana, začinjeni šoljicom savršenog espresa – pravi su izbor.

2.    Indonezija

Nezaobilazni  deo stila života u Indoneziji je kafa. Ova zemlja južne Azije poznata je po  sjajnim vrstama kafe, a osim onih za koje smo svi čuli, ta zemlja je postojbina i jedne od najskupljih kafa na svetu po imenu Kopi Luwak. Istinski obožavaoci kafe, ali oni avanturističkog duha je neće propustiti. Nastaje na specifičan način, a glavni akter u tome je azijska cibetka palmašica, životinjica iz porodice mačaka. Enzimi iz njenog digestivnog trakta daju tu posebnu notu ovoj kafi. Najbolje vreme za posetu Indoneziji j u period od jula do oktobra.

3.    Turska

Kao istinski ljubitelji turske kafe, ne bi na ovom putu trebalo zaobići Istanbul. Tamo ćete popiti jaku, slatku i tamnu kao noć, original tursku kafu, serviranu u porcelanskim šoljicama poznatim kao “fildžan”. Sa brojnim živopisnim kafeterijama, ovaj grad je prava destinacija za sve ljubitelje kafe. Zanimljivo je što je u ovoj zemlji tradicija gledanja u šolju i dalje živi u lokalnim restoranima.

4.    Brazil

Već vek i po Brazil je najveći proizvođač kafe na svetu. I zato, put kafe  ne vodi na čuvene brazilske plaže, već u Mogiana regiju, jedno od najpoznatijih područja za uzgajanje kafe. Znanje o kafi koje se prenosi sa generacije na generaciju i gostoljubivi domaćini, ispuniće radošću  iskustvo ispijanja kafe u Brazilu. A kada obiđete nepregledne farme kafe, uvek se možete spustiti na peščane plaže i uživati u suncu i kafici pored okeana.

5.    Bilo gde – na moru, planini, jezeru, u selu… u šatoru, luksuznom hotelu, u vikendici ili na svojoj terasi!

Znate da se kaže da je u pravom društvu svaki odmor sjajan. I ne bez razloga. Ovoga leta uz nju je uživanje zagarantovano, gde god da ste. Zaljubićete se u novu Doncafé 3 sec 2 1 black kafu. Vaša omiljena domaća kafa sada vam može uvek i svuda biti na dohvat ruke. U kesicama za pripremu jedne šoljice očekuje vas jedina 100% turska kafa za brzu i laku pripremu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.