“Oborili su nas na zemlju i šutirali. Posle batina su tražili da izvadimo lične karte i pričamo u kameru kako smo dobili pare”: Četvorica studenata iz Novog Sada kažu da ih je pretukla uniformisana grupa mladića

0
(BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS)

Četvorica studenata napadnuta su i pretučena u Novom Sadu od strane tridesetak mladića koji su svi bili obučeni u crno, prenosi N1.

Marko Maksimović, jedan od studenata koji je dobio batine, kaže da su on i trojica njegovih drugova pretučeni i maltretirani bez razloga.

„Kada sam krenuo sa drugarima na protest, na Keju, kod Mosta slobode nas je sačekala grupa od nekih tridesetak mladića. Ne znam ko su, ne znam odakle su, ne znam šta su. Prvo su krenuli, opokolili su nas, počeli su da nas udaraju i tuku. Oborili su nas na zemlju i šutirali nas. Uzeli su nam transparent koji smo imali. Posle batina i svega, terali su nas da uzmemo taj transparent, raširimo ga, da izvadimo lične karte i da pričamo u kameru kako nam je Brajan Brković dao po sto evra“, kaže Maksimović.

On navodi da se taj snimak prebijanja pojavio na Pinku, kao i da ne zna šta će se dalje dešavati.

Na pitanje kakve su povrede dobili, odgovara: „Jednom drugaru je dosta otečeno oko, jednom je pocepana jakna, a svi smo dosta ugruvani“.

Maksimović je naveo da bi uspeo da identifikuje napadače ukoliko bi došao u tu situaciju.