ELICA MEDITERRANEAN ELECTRICAL INTERCONNECTION S.M. S.A., član Copelouzos Groupa, koji radi na projektu električne interkonekcije GREGY, objavio je prva dva poziva za pisma o zainteresovanosti za finalne studije ovog projekta.

Prva dva poziva su objavljena u grčkoj i međunarodnoj štampi na grčkom jeziku, kao i na sajtu kompanije www.elicagroup.gr i odnose se na neophodne „Preliminarne studije“ za finalizaciju optimalnog izbora trase podvodnih kablova i krajnih tačaka u ove dve zemlje, kao i na „Tehničku analizu projekta i studije za izračunavanje pokazatelja koristi i analizu troškova i koristi projekta“.

Kao što je već poznato, projekat GREGY se uvršten na 1. PCI/PMI listu Evropske unije i odnosi se na električnu interkonekciju elektrosistema Egipta i Grčke, koja obuhvata HVDC konekciju kapaciteta 3000 MW za prenos 100% zelene energije od Egipta do Grčke i Evrope.

Objavljivanje ovih poziva predstavlja narednu fazu razvoja projekta GREGY u cilju ubrzanog sprovođenja ovog velikog nacionalnog i evropskog projekta. Električna interkonekcija između Grčke i Egipta je ogroman korak napred u oblasti energetike za električne interkonekcije na Mediteranu i jačanje uloge Grčke na energetskoj mapi jugoistočne Evrope.

Krajnji rok za podnošenje pisama o zainteresovanosti za prva dva tendera je 31. maj 2024. godine.

 

 

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.