Četvrta međunarodna konferencija Održivo upravljanje vodama održaće se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Republička direkcija za vode, drugog dana RENEXPO® sajma u četvrtak 25. aprila 2019. Državni sekretar Ministarstva zaštite životne sredine, gospodin Ivan Karić, otvoriće program konferencije o vodama. Teme konferencijskog programa su upravljanje komunalnim podacima u vik preduzećima, energetska efikasnost postrojenja i opreme, upravljanje vodama bez prihoda, upotrebni vek i racionalizacija troškova, operativna oprema i postrojenja, izgradnja kapaciteta, tehnologije i postrojenja za tretman otpadnih voda, upravljanje muljem/dehidracija i obrada mulja.

Teme od posebnog interesa za javna komunalna preduzeća – priprema projekata za finansiranje iz EU fondova, izazovi i primeri dobre prakse iz regiona biće fokus obuke za predstavnike javnih preduzeća za vodovod i kanalizaciju. U okviru meĎunarodne saradnje Srbije i nemačke države Baden-Virtemberg, obuka je besplatna uz registraciju, a organizator je TCC Danubius. Moderator konferencijskog programa i obuke je dr Heike Burghard iz Nemačkog vodnog partnerstva, a renomirani evropski i domaći stručnjaci predstaviće praktična znanja, neophodna za uspešnu pripremu aplikacija i korišćenje sredstava iz evropskih fondova za modernizaciju vodne infrastrukture. Razvoj infrastrukture voda, iskustva i naučene lekcije iz MaĎarske, predstaviće Karoly Kovacs, Evropsko udruženje voda, dok će inovativne tehnologije za tretman procednih voda predstaviti sponzor konferencijskog programa, kompanija Klarwin.

  • Hidroenergija je značajna tema RENEXPO® programa. Prof. dr Aleksandar Gajić sa Akademije inženjerskih nauka Srbije, biće domaćin skupa i moderator konferencijskog programa Hidroelektrane u regiji Zapadnog Balkana.

Tri konferencijske celine na sajmu RENEXPO® posvećene su hidroenergiji – šesta meĎunarodna konferencija Hidroelektrane u regionu Zapadnog Balkana održaće se u sredu 24. aprila, praćena okruglim stolom o malim hidroelektranama, dok je stručni seminar Modernizacija i održavanje hidroelektrana zakazan drugog dana sajma, u četvrtak 25. aprila. Domaćin skupa i moderator konferencijskog programa je prof. dr Aleksandar Gajić, sa Akademije inženjerskih nauka Srbije, naučnog organizatora stručnog seminara o hidroenergiji. Predavači su istaknuti profesori i istraživači iz uglednih naučno-istraživačkih instituta iz Srbije i Nemačke, a učesnici imaju priliku da od vodećih stručnjaka i predstavnika industrije saznaju o najnovijim dostignućima i razvoju sektora, usaglašavanjima projekata MHE sa meĎunarodnim standardima, kao i o inovativnim tehničkim rešenjima upravljanja i održavanja hidroenergetskih postrojenja u cilju smanjenja rizika.

O hidroenergiji u okviru evropskog projekta Horizont 2020 govoriće sponzor konferencije VGB PowerTech, MeĎunarodno tehničko udruženje za generisanje i skladištenje električne i toplotne energije, dok će iskustva investitora u sektoru MHE u Srbiji predstaviti Nacionalno udruženje malih hidroelektrana Srbije. Posetioci konferencije će moći da čuju prve rezultate o digitalizaciji barometra za hidroelektrane, a učesnici seminara, vlasnici i projektanti hidrocentrala, dobiće sveobuhvatan pregled dostupnih tehnologija za održavanje hidroelektrana a stečeno znanje će biti od pomoći prilikom odlučivanja o strategiji upravljanja i održavanja postrojenja.

  • Sajamska izložba održava se u Beogradu sa zavidnim brojem meĎunarodnih kompanija koje predstavljaju proizvode, opremu i usluge, kao i sistemska rešenja od projektovanja postrojenja do izgradnje i puštanja u rad po sistemu ključ u ruke.
Tagovi

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.