“Obiđite svoje prazne vikendice”: Policija apeluje na građane u potrazi za Ninoslavom Jovanovićem

0
Foto: MUP

Policija i Žandarmerija 15. dan zaredom tragaju za Ninoslavom Jovanovićem zbog otmice Monika Karimanović (12) iz Suvog Dola. Potraga se kao i prethodnih dana odvija na području oko Niša, Svrljiga i Knjaževca. Policija je pozvala sugrađane da obiđu svoje prazne objekte u tom području.

Uznemirenje građana u četvrtak uveče izazvalo je pisanje pojedinih medija da je potraga proširena i na niško naselje Duvanište, ali se ispostavilo da to nije tačna vest.

Policija apeluje na vlasnike kuća i vikendica na području između Niša i Knjaževca da obiđu svoje objekte, jer je sasvim sigurno da se Jovanović unapred pripremao za izvršenje krivičnog dela i u zemunicima i napuštenim kućama skladištio vodu i hranu.

U selima u kojima se traga za otmičarem prazno je od 80 do 90 odsto kuća, a policija nema ovlašćenja da provaljuje u zaključane objekte.

Monika Karimanović koju je Jovanović 20. decembra oteo na putu do škole oporavlja se od 29. decembra na Klinici za dečju hirurgiju u Nišu. Ona je tog dana pronađena u napuštenoj kući u selu Pasjača pored Niša.