“Obezbedićemo brze PCR testove za putovanja, rezultati u roku od 90 do 120 minuta…”

4

 (Beta) – Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je da će država Srbija obezbediti građanima brze PCR testove za putovanja ukoliko Evropska unija donese odluku da omogući ulazak jedino onima koji su primili vakcine zapadnih kompanija.

“Bitno je da ćemo povećati efikasnost našeg sistema i rezultati testova će građanima biti dostupni u roku od 90 do 120 minuta”, rekao je Selaković gostujući na televiziji Prva.

On je rekao da će se tek razmatrati da li će građani plaćati testove i kolika će biti njihova cena.

Selaković je ukazao na nelogičnost da EU najavljuje dozvole za putovanja samo onima koji su primili neku od vakcina koje je odobrila Evropska agencija za lekove dok u isto vreme Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija i Bosna i Hercegovina još nisu dobile nijednu dozu iz EU.

Ističući da je cilj imunizacije očuvanje zdravlja građana a ne putovanje, on je podsetio da rusku i kunesku vakcinu koriste i pojedine članice EU među kojima su Mađarska, Slovačka i Češka.

Govoreći o donaciji vakcina Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori i Severnoj Makedoniji, Selaković je ocenio da je Srbija tim gestom pokazala koliko joj je važna regionalna saradnja, i da u tom slučaju nema pobedjenih i poraženih već zajednička borba “pre svega” protiv kovida-19 i siromaštva.

4 KOMENTARA

  1. Ne sekirajte se za nas koji cemo da putujemo ove godine. Testove sigurno da necemo u Srbiji da radimo . Nesto sto je avuda 10-20eur kod nas je 3 pita skuplje. Olos i lopovi

  2. Верујем, и верујем да ће бити по истом принципу: “само ме непитајте за цену”.

Comments are closed.