Obama je igrao basket sa Pipenom, Buš je bio u teretani, a Tramp samo pita “šta se dešava u Pensilvaniji”: Kako su aktuelni predsednici provodili izborni dan

0
Foto: Beta/AP

Neki aktuelni predsednici SAD su izborni dan dočekivali relaksirano, smatrajući da je njihov posao završen kada birači već odrađuju svoje na biračkim mestima. Tako je Barak Obama 2012. godine igrao basket sa Skotijem Pipenom, Džordž Buš Mlađi je 2004. godine dan izbora proveo u teretani sa svojim trenerom, a Donald Tramp?

Donald Tramp nije toliko relaksiran.

Veći deo dana je proveo u svojoj rezidenciji okružen televizijskim ekranima sa kojih pristižu vesti o izborima, gotovo sve vreme je na telefonu, a kada nije, razgovara sa familijom i savetnicima o stanju na terenu.

Tražio je od njih da ga izveštavaju o dešavanjima u prelomnin državama, tražio je informacije o izlaznosti.

Kako navodi CNN, posebno je bio zainteresovan za Pensilvaniju. “Kako izgleda Pensilvanija?”, nekoliko puta je viđen kako pita svoje saradnike. Gunđao je o sudskoj odluci koja je dozvolila produženo brojanje glasova poštom, a rekao je i da veruje da će ga to koštati.

Zapravo ništa se nije promenilo u odnosu na dane koje je provodio prethodnih nedelja. To su ista pitanja i isti zahtevi saradnicima koje je ispostavljao dok je išao sa mitinga na miting.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500