“O tvojoj veličini Milane Bandiću… Naš susret je protekao kao da smo se poznavali 30 godina”: Palma poslao postuhumno pismo gradonačelniku Zagreba

0
screnshot/Prva/HRT

 Lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma poslao je danas “posthumno pismo” gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću, koji je sinoć preminuo od posledica srčanog udara.

Palma je istakao da se u Zagrebu sreo sa Bandićem i da je to bio prvi susret dva političara, jednog iz Hrvatske, drugog iz Srbije, čije glavne teme nisu bile nacionalističke, već kako da se ide napred, sarađuje, poveća ekonomska saradnja, u cilju poboljšanja života građana Hrvatske i Srbije.

“Političari čije su glavne teme nacionalističke i svađaju svoj narod sa drugim narodima, nanose štetu građanima”, naveo je Palma u pismu.

“Građani hoće da vide dela, a ne stalno potenciranje nečega što je bilo loše i za jedne i za druge”, istakao je on dodajući da “svako misli da je on najveća žrtva, te da istorija treba da oceni ko je najveća žrtva”.

Palma je naveo da je njegov susret sa Bandićem protekao kao da su se poznavali 30 godina i naglasio da je šteta što nije mogao da dočeka da realizuje sve ono što mu je tada govorio, vezano za bolji život građana Zagreba i Hrvatske.

“O tvojoj veličini Milane Bandiću govori i činjenica da si šest puta biran za gradonačelnika glavnog grada jedne države”, naveo je u posthumnom pismu gradonačelniku Zagreba.

Dragan Marković Palma je na poziv Bandića boravio u Zagrebu 2. novembra 2018. godine, što je izazvao oštre reakcije i napade na Bandića koji je pod pritiskom javnosti morao da se izvini i tom prilikom istakao da nije znao za Markovićeve veze sa Željkom Ražnatovićem Arkanom devedesetih godina.

Dragan Marković Palma mu to nije zamerio.

“On je dobar čovek i sposoban, ali su ga napali. Ne zameram mu. Ne ograđujem se od viđanja s njim i ne ljutim se, razumem ga u potpunosti“, izjavio je tada Dragan Marković Palma.

Marković je uputio saučešće porodici Milana Bandića i građanima Zagreba i Hrvatske.