O čemu pričamo kada pričamo o Nestoroviću, ili šta je Kon rekao kada su ga pitali za bivšeg kolegu iz Kriznog štaba

0
screenshot/Nedeljnik

Krizni štab za borbu protiv koronavirusa osudio je danas davanje bilo kakvih izjava koje ne idu u prilog poštovanju mera u borbi protiv kovida. To je ispred štaba rekao dr Predrag Kon, a tema je bila “slučaj doktora Nestorovića” i da li Lekarska komora Srbije treba da reaguje na sve izjave doktora Branimira Nestorovića koje je davao prethodnih godinu dana, psoebno one dok je bio član Kriznog štaba.

“U okviru današnje sednice, bez spominjanja bilo kakvih imena, mi smo osudili, vrlo jasno naglasili da bilo kakvo odsupanje koje ide protiv bilo kakvih mera, a naročito protiv vakcinacije, nisu prihvatljive ni na koji način. To je ušlo i u zapisnik i to je stav kompletnog Kriznog štaba”, rekao je danas dr Kon upitan za slučaj dr Branislava Nestorovića.

Prethodno je i organizacija Ujedinjeni protiv kovida, podnela prijavu LKS protiv Nestorovića, a tim povodom su u saopštenju citirali brojne Nestorovićeve izjave, od one o „smešnom“ virusu, i pozivu u evropsko žarište epidemije u Milano radi šopinga, pa do, kako kažu, kulminacije početkom februara ove godine kada je jednom tabloidu izjavio da „smo glumili epidemiju, sve sa koronom je izmišljeno”, kao i da “testiranje ne vredi ništa, kao ni vakcinacija, a od KOVID se ne umire“.

Oni su ocenili da je Nestorović “grubo, štaviše osiono, povredio brojne odredbe Etičkog kodeksa.”