NUNS će učestvovati na okruglom stolu vlasti i opozicije, ali samo u delu otvorenom za javnost

1
Foto: Tanjug

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da je prihvatilo poziv da učestvuje na sastanku vlasti i opozicije posvećenom medijima, koji će se održati u ponedeljak 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali samo u prvom delu koji će biti javan.

“Izvršni odbor NUNS-a je odlučio da prihvati poziv kako bi još jednom ponovio stavove Udruženja o ugroženosti slobode informisanja i izražavanja, bezbednosti novinara i drugih medijskih radnika, neravnopravnom položaju medija i drugim temama i problemima koji direktno ugrožavaju pravo građana na potpuno, objektivno i svestrano informisanje”, navodi se u saopštenju NUNS-a. 

U saopštenju se ističe da Izvršni odbor, međutim, smatra da predstavnici NUNS-a ne treba da učestvuju u zatvorenom delu sastanka jer o medijskim slobodama treba razgovarati javno. 

“Zato će NUNS javno saopštiti svoje ocene stavova vlasti i opozicije koji budu saopšteni nakon sastanka”, dodaje se u saopštenju.

1 KOMENTAR

  1. Prva greška NUNS/a je slanje svog”predsednika” Janjića na taj skup,gde treba da se oformi sistem demokratije,koju sadašnja vlast ne podnosi,jer smatra da je duo Dudek i Vučko dovoljan za pobedu na izborima.Drug Janjić koji me početkom devedesetih godina prošlog veka izbacio iz NUNS-a,zbog dopisa 100 sremskih lovaca,koji su mi se žalili kako ministar poljoprivrede Dragan Veselinov lovi automatskim oružjem,(dok je uzgred ubio i jednu devojku na Terazijama.)…Sena Todorović i pok. Dragan Nikitović su bili protiv,ali Janjić je insistirao,kako ja smem da u tom dobu olajavam jednog ministra!?

Comments are closed.