Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da je prihvatilo poziv da učestvuje na sastanku vlasti i opozicije posvećenom medijima, koji će se održati u ponedeljak 19. avgusta na Fakultetu političkih nauka u Beogradu, ali samo u prvom delu koji će biti javan.

„Izvršni odbor NUNS-a je odlučio da prihvati poziv kako bi još jednom ponovio stavove Udruženja o ugroženosti slobode informisanja i izražavanja, bezbednosti novinara i drugih medijskih radnika, neravnopravnom položaju medija i drugim temama i problemima koji direktno ugrožavaju pravo građana na potpuno, objektivno i svestrano informisanje“, navodi se u saopštenju NUNS-a. 

U saopštenju se ističe da Izvršni odbor, međutim, smatra da predstavnici NUNS-a ne treba da učestvuju u zatvorenom delu sastanka jer o medijskim slobodama treba razgovarati javno. 

„Zato će NUNS javno saopštiti svoje ocene stavova vlasti i opozicije koji budu saopšteni nakon sastanka“, dodaje se u saopštenju.

Komentar(1)

  1. Bruno Zgaga
    19. август 2019. 13:02

    Prva greška NUNS/a je slanje svog"predsednika" Janjića na taj skup,gde treba da se oformi sistem demokratije,koju sadašnja vlast ne podnosi,jer smatra da je duo Dudek i Vučko dovoljan za pobedu na izborima.Drug Janjić koji me početkom devedesetih godina prošlog veka izbacio iz NUNS-a,zbog dopisa 100 sremskih lovaca,koji su mi se žalili kako ministar poljoprivrede Dragan Veselinov lovi automatskim oružjem,(dok je uzgred ubio i jednu devojku na Terazijama.)...Sena Todorović i pok. Dragan Nikitović su bili protiv,ali Janjić je insistirao,kako ja smem da u tom dobu olajavam jednog ministra!?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.