“Nastavak rijalitija i nula evra”: Abazović o putu u Dubai i sastanku sa Đukanovićem

0
(BETAPHOTO/Kabinet potpredsednika Vlade Republike Severne Makedonije/DS)

(Beta) – Potpredsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović demantovao je danas medijske navode da se u Dubaiju sastao sa crnogorskim predsednikom Milom Djukanovićem, ocenivši takve tvrdnje kao “nastavak rijalitija”.

“Niti znam gde putuje predsednik niti me interesuje. Pitajte (predsednika parlamenta Aleksu) Bečića da li se u Istanbulu sastao sa Djukanovićem, s obzirom da je on pre nedelju dana bio u Istanbulu. Nisam imao nikakvu vezu sa njim. Tužno je šta se plasira javnosti i kako se pokušavaju zameniti teze”, rekao je Abazović.

Na pitanje koliko je koštao njegov put u Dubai, Abazović, lider vladajućeg Gradjanskog pokreta URA, odgovorio je “nula evra”.

“Ta poseta je bila izuzetno korisna za Crnu Goru, otišao sam da odškrinem vrata i da rešim neke dileme ukoliko je to moguće”, kazao je Abazović.

Naveo je da je i ranije dobio poziv od Muhameda Šajbanija i da je u novembru odbio posetu zbog političke situacije u Crnoj Gori.

“Rekao sam da ću odmah nakon lokalnih izbora da ih obavestim, kazali su mi da je gospodin Šajbani slobodan 8. decembra. To je četvrti čovek po hijerarhiji u Dubaiju, on je na čelu Vladarskog suda u Emiratima, veoma je uticajan, njihov fond Investment Corporation of Dubai (ICD) radi velike projekte”, naveo je Abazović.

Dodao je da je taj fond suvlasnik hotela brenda “One&Only” i tivatskog “Porto Montenegra”.

“Imaju odredjene probleme i u Crnoj Gori, ali imaju i odredjene vizije kako bi oni želeli da učestvuju u nekim budućim projektima. Dakle, otišli smo o njihovom trošku, bili smo tamo o njihovom trošku, iskoristili smo mogućnost da odemo na Ekspo (Svetska izložba u Dubaiju) i da reklamiramo svoju državu”, kazao je Abazović.