Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Mrkonjić Gradu da je Vlada Srbije donela odluku da subvencioniše privrednike u Republici Srpskoj u visini većoj nego što su subvencije u Srbiji, s ciljem da se „podstakne opstanak srpskog naroda i razvoj Republike Srpske“, ali uz ogradu da će biti svakako manje novca sveukupno. 

Vučić je nakon obilaska Mašinske škole i Gimnazije u tom gradu rekao da je prilikom ove posete iz Srbije obezbeđeno 300.000 evra pomoći za srednje škole u Mrkonjić Gradu i još oko 100.000 evra za nabavku mamografa za lokalni Dom zdravlja.

„Najvaznije za mene je to da zajednički radimo. Zahvalan sam Miletu (Dodiku) i Željki (Cvijanović) na tome što razumeju koliko je važno da očuvamo celinu našeg naroda. Ne krijem se, ništa nelegalno ne radim, ne može niko da mi zabrani da volim i pomažem srpski narod. Pitao sam da pomognemo i druge (u Federaciji BiH), kao da su se malo snebivali. Mi nećemo nikoga da teramo. Javio sam se i predsedniku Dodiku, javio sam se i svima u BiH organima da dolazim na teritoriju BiH“, kazao je Vučić.

On je rekao da će od Srbije pomoć u finansijskom smislu dobiti i opštine Šipovo, Jezero, Ribnik i Kupres.

„U istoriji Srba sa obe strane Drine nismo imali ovoliki broj godina da nije bilo nijedne teške reči između nas. Ni te vrste sloge i jedinstva i spoznaje da moramo da budemo zajedno i da samo jedinstveni mozemo da opstanemo. Naš narod je jedan i jedinstven, ne može niko da ga razdvaja“, kazao je Vučić.

On je rekao da je ekonomija ključ opstanka i da će pomoć Srbije na to biti usmerena.

(Beta)

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.