“Nudili su duplo veću platu, ali…”: Predsednik Denvera ipak ostaje da sa Jokićem napadne titulu

0
Profimedia

Tim Koneli ostaje u Denveru. Predsednik košarkaških operacija tima iz Kolorada, prepoznat kao čovek koji stvorio fenomenalni mladi tim oko Nikole Jokića bio je na korak od prelaska u Vašington, ali je ipak odlučio da ostane u Denveru.

Najčuveniji NBA insajder Adrijan Vojnarovski objavio je na Tviteru da Koneli ostaje u Nagetsima. Prema izvorima Vojnarovskog, Koneli je posle sastanka sa vlasnikom Vizardsa Tedom Leonsisom bio impresioniran njegovom vizijom budućnosti kluba, ali vlasnici Denvera su načinili neophodni korak i Koneli će nastaviti izgradnju šampionskog tima Nagetsa.

Koneli je 2013. godine imenovan za potpredsednika košarkaških operacija i generalnog menadžera Denvera, a od 2017. obavlja funkciju predsednika.

Prethodno je dobio dozvolu vlasnika Nagetsa da razgovara sa Vašingtonom. Njegova plata u Nagetsima iznosi oko 2 miliona dolara, a prema NBA insajderima, Vašington je bio spreman da mu ponudi blizu 4 miliona.

Iz Denvera su stizali glasovi da imaju razumevanja za Konelija, a kao glavni razlog za to je što je Koneli rodom iz Baltimora, administrativnu karijeru je počeo u Vizardsima, a uz to su dodavani i porodični razlozi.

Uz to, Koneli je tražio ugovor na pet godina, a Vašington je u ponudi imao četiri godine.

Nagetsi su saopštavali da veruju u generalnog menadžera Arturasa Karinšovasa, da može da vodi tim.

Delovalo je da je stvar gotova. Ali, jedan poziv vlasnika zadržao je Konelija na istom putu sa Jokićem.