Velji Iliću došla policija na vrata. Prijavio ga izvršitelj zbog pretnji i psovanja…

3
Foto Screenshoot

Nova Srbija (NS) saopštila je danas da su ta stranka i njen predsednik Velimir Ilić izloženi stalnim pritiscima vlasti preko javnih izvršitelja i da je Iliću došla policija na vrata jer ga je javni izvršitelj, kako je ta stranka navela, prijavio da se neprimereno ponašao u njegovoj kancelariji.

NS je navela da je prethodno predsednik te stanke otišao kod javnog izvršitelja u Čačku da se raspita za kakav dug mu je stiglo rešenje o izvršenju, a da ga je službenica kod javnog izvršitelja „izbacila iz kancelarije“ i da je Ilić, kako tvrdi ta stranka, mirno izašao iz kancelarije.

„Kada je ušao u kancelariju izvršitelja, izvršitelj je izašao, a devojka koja je radila kao njegova službenica je predsedniku Nove Srbije rekla da ga ne poznaje, da ne može da mu da nikakve podatke i da mora da napusti kancelariju“, navela je ta stranka i dodala da je Ilić „mirno izašao iz kancelarije“.

Objavljen je snimak Velje Ilića kod izvršitelja. Na snimku vidi se Ilić kako viče na zaposlene u kancelariji jednog od javnih izvšitelja, jer mu je, kako kaže, stigao dopis o izvršenju, za dug koji, tvrdi, ne postoji. Na snimku se čuje kako im preti i psuje.

NS je kazala da je dva sata nakon konferencije za novinare Ilića povodom tog slučaja, na vrata njegove kuće došla policijska patrola i, kako je navedeno, došla po prijavi izvršitelja zbog „njegovog navodnog neprimerenog ponašanja u prostorijama izvršitelja“.

Dodaje se da policija umesto da štiti građane od „najveće organizovane kriminalne grupe, koja je u Srbiji legalizovana – javnih izvršitelja“, ona dolazi na vrata gradjanima da ih, kako je NS ocenio, zaplaši i pomaže kriminal koji sprovode izvršitelji nad građanima.

„Oni se ponašaju gore od turskih haračlija, otcepe koliko smatraju sami da treba da bude dug, koji je često po nekoliko puta veći od osnovnog sa njihovim nagradama, a gradjani Srbije žive u stalnom strahu kada će im zakucati na vrata“, navodi se u saopštenju.

Ta stranka je kazala da će, ukoliko bude deo buduće vlasti, ukinuti javne izvršitelje i da vratiti postupak u nadležnost sudova.

„Krajnji je momenat da se narod samoorganizuje, pruži legitiman gradjanski otpor u nedostatku institucija koje bi ih zaštitile i tako spreči otimanje imovine koje svakodnevno sprovode javni izvršitelji u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

3 KOMENTARA

  1. Nema zasticenih! Hoces sud da ti sprovodi ma nemoj, platis nesto sitno sudskom izvrsitelju i predmet ga vise nigde nema, zataskano, ovde toga nema, molim lepo postoji sudska odluka, duzan si, u parnici si mogao da dokazes ako smatras drugacije, izvrsitelji rešavaju sve ono sto je godinama sedelo nenaplaceno u sudu, i sklonjeno u fioke i ormane.

  2. Nije izvršenje stiglo Novoj Srbiji, već Velimiru Iliću. Zašto skrivanje iza stranke?

  3. Velja ko Velja voli da psuje , ali skroz je u pravu za bandu Izvrsitelja. Oni nisu nista drugo do jedna organizovana banda pljackasa kojoj je zakon omogucio da legalno bukvalno otima od naroda sta im se svidi . I to ce se morati spreciti milom ili silom Koliko je to necasna rabota da ti pljackas i zaradjujes na tudjom nesreci govori i postupak jednog casnog gradjanina Srbije od prosle godine. Naime sin doticnog je hteo da se zaposli kao Izvrsitelj u nekoj kancelariji . Video mladic da od teskog rada i postenog nema nista a ovde u dve , tri akcije zaradis stan . No kad je ocu rekao sta hoce da radi “senior” je samo rekao sinu sledece :” sine , ni slucajno to da ne radis , to je necasno i osramotio bi nam familiju , ako ipak odlucis znaj da cu sve sto sam mislio da ostavim od imovine tebi , poklonicu prvom kome oduzmete stan ili imovinu .” Pa ti izvoli ili se prihvati nekog casnog i normalnog posla kao i vecina ljudi . Zaista duboki naklon ocu ovog bezobraznog balavca .

Comments are closed.