Novo ime i rukovodstvo kompanije Stellantis stupaju na snagu

    0

    Kompanija Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) („Stellantis“) je objavila 17. januara da, nakon spajanja grupacija Peugeot S.A. („Groupe PSA“) i Fiat Chrysler Automobiles N.V. („FCA“) 16. januara 2021. godine, udružena kompanija menja naziv u Stellantis, imenovan je Upravni odbor kompanije Stellantis, i statut kompanije Stellantis je stupio na snagu.

    Kao što je prethodno najavljeno, Upravni odbor kompanije Stellantis se sastoji od dva izvršna direktora, Džona Elkana (Predsednik odbora) i Karlosa Tavaresa (Generalni direktor), i sledećih neizvršnih direktora: Robera Pežoa (Potpredsednik odbora), Anrija de Kastrijea (Viši nezavisni direktor, koji je predsednik odbora prema holandskom zakonu), Andree Anjelija, Fione Kler Ćikoni, Nikole Difoka, En Frensis Godbehir, Van Ling Martela, Žaka de Sent Egziperija, i Kevina Skota.

    Takođe, Upravni odbor kompanije Stellantis je danas imenovao Revizorski odbor, Odbor za naknade i Odbor za upravljanje i održivost, u sledećim sastavima – Revizorski odbor: En Godbehir (Predsednica), Van Ling Martelo i Anri de Kastrije. Odbor za naknade: Van Ling Martelo (Predsednik), Andrea Agnjeli, Anri de Kastrije, Fiona Cićoni i Rober Pežo. Odbor za upravljanje i održivost: Anri de Kastrije (Predsednik), Andrea Anjeli, Fiona Cićoni, Nikola Difok i Kevin Skot.

    Stellantis je jedan od najvećih proizvođača i pružaoca mobilnosti na svetu, vođen jedinstvenom vizijom: da pruži slobodu kretanja – mobilnosti sa prepoznatljivim, pristupačnim i pouzdanim rešenjima mobilnosti. Pored bogatog nasleđa i široke geografske rasprostranjenosti Grupe, njena najveća snaga leži u njenim održivim rezultatima, težini iskustva i širokim rasponom talenata svojih zaposlenih širom sveta. Stellantis će koristiti svoj široki i kultni portfolio brendova, koji je stvoren od strane vizionara koji su ulili strast i takmičarski duh u marke koji se obraćaju kako zaposlenim tako i kupcima. Stellantis teži da postane najbolji, a ne najveći, istovremeno stvarajući dodatnu vrednosti za sve zainteresovane strane kao i za zajednice u kojima posluje.