Pokrajinski sekretar za zdravstvo dr Zoran Gojković izjavio je da se novinari od sutra vraćaju na konferencije za medije ali pod određenim pravilima, kao i da je to učinjeno u skladu sa procenom rizika od širenja infekcije.

„Od sutra će na otvorenom prostoru mediji prisustvovati svim manifestacijama uz obavezno socijalno distanciranje i zaštitu koja je neophodna. Što se tiče zatvorenog prostora, kao što je ovaj, mi ćemo izaći u susret svima, ali na neki način ćemo ograničtii broj novinarskih ekipa, tako da je plan da, radi zaštite svih, jednog dana konferencijama priusustvuju novinara TV i agencijskih ekipa, a sutradan ekipe štampanih medija i internet portala“, rekao je Gojković.

On je istakao da pitanja pojedinih novinara nisu bila razlog da se oni privremeno udalje sa konferencija, već procene epidemiološkog rizika.

„Naravno da pitanja pojedinih redakcija nije bio razlog za to da novinar ne prisustvuju konferencijama, odogovaramo na pitanja svih redakcija. Problem je bio šesta nedelja, u kojoj smo očekivali najveći broj pacijenata inficiranih koronavirusom. Nakon toga, kao što smo očekivali, došlo je do pada broja obolelih…“, objasnio je on.

Tagovi

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.