Donacija vitaminskih, osvežavajućih paketa za zdravstvene radnike Srbije, velika društveno odgovorna akcija koju realizuje kompanija Mozzart nastavljena je i danas i to u KBC Dragiša Mišović u Beogradu. Kamioni puni voća i organskih sokova danas su stigli u ovu bolnicu, a pomoć pri uručenju paketa hrabrim medicinarima pružio je i kapiten KK Partizan, Novica Veličković, koji je istakao plemenitost i snagu koju lekari, medicinske sestre, tehničari i svo osoblje pokazuju sada više nego ikada.

„Ne poznajem nikoga kome ova situacija sa virusom korona nije teško pala. Nama koji smo u sportu, srušila je sezonu, ne daje nam ni da se bez problema pripremamo za narednu…Svi smo zbog toga razočarani. A onda dođemo ovde i vidimo doktore i medicinsko osoblje koji se bore sa nečim što čovečanstvo prvi put vidi, ljude koji su pravi profesionalci i koji ne znaju za umor. Tek kada ih vidimo u ovako teškim situacijama, shvatimo koliko je njihov posao plemenit i koliku odgovornost nosi. Drago mi je bar simbolično da im na ovaj način sa kompanijom Mozzart pružim podršku. Svima, od našeg dr. Mome Jakovljevića, do svakog pacijenta koji je kročio u KBC Dragiša Mišović želim prvenstveno puno zdravlja i sreće u borbi koju vode za sve nas“, istakao je Novica Veličković.

Danonoćan rad, neizvesnost, borba s kojom se suočavaju srpski lekari otkad je epidemija virusa korona došla u našu zemlju ne prestaje. Ne znajuči za stah, zdravstveni radnici svaki dan dolaze na posao i leče pacijente, čiji se broj iz dana u dan uvećava. KBC Dragiša Mišović je u kovid režimu rada i među retkim je ustanovama koja zbrinjava i mališane kod kojih je dijagnostikovan kovid. Glavna sestra centra Dragiša Mišović, Nataša Babunović, navela je koliko je pažnja i briga zdravstvenim radnicima važna, jer su oni ljudi kao i svi ostali i zahvalila kompaniji Mozzart na ovom značajnom gestu.

„Drago mi je što je Mozzart došao i kod nas i prenosim im pozdrave svih zaposlenih. Ovim gestom kompanija Mozzart nam je pokazala da se saoseća s nama i to nam jako znači. Mogu da kažem da je u ovom trenutku kod nas situacija alarmantna, imamo četiri popunjene zgrade pacijentima koji se leče od kovida, ali dobrim timskim radom sve postižemo. Mi smo profesionalci, obučeni smo na najbolji mogući način, jer je KBC Dragiša Mišović više od pet meseci u kovid režimu rada, obzirom da lečimo pacijente obolele od korone od 18. marta“, poručila je Babunovićeva.

Ova humana akcija kompanije Mozzart realizuje se sa Ministarstvom zdravlja i nastaviće se širom Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.