Novi Trampov poraz: Sud u Džordžiji odbacio žalbu republikanaca na rezultate predsedničkih izbora

1
Foto: Profimedia

(Beta) – Sud u Džordžiji odbacio je danas žalbu američkog predsednika Donalda Trampa o poništavanju rezultata predsedničkih izbora u toj saveznoj državi i to je poslednji u nizu Trampovih neuspelih pokušaja o poništavanju izbora na kojima je izgubio od demokrate Džozefa Bajdena (Joseph Biden).

Sud je naveo da je žalba u kojoj se pominje prevara na izborima neutemeljena. Trampov tim je žalbu podneo 4. decembra i tada je prvi put odbačena jer nisu podneti svi odgovarajući dokumenti.  

Sud u Džordžiji je odbio i tu novu žalbu sa nakadno podnetim dokumentima. 

Trampov tim je zatražio da žalba bude razmotrena pre sastanka elektorskog koledža koji treba zvanično da potvrdi rezultate predsedničkih izbora na saveznom nivou. Sastanak elektorskog koledža je zakazan za sutra. 

Iako su tužbe koji je Trampov tim podneo u raznim saveznim državama odbijene, Tramp i dalje ponavlja da su izbori pokradeni.

PRETPLATI SE NA NEDELJNIK

AKCIJA: Dvogodišnja pretplata na štampano izdanje.

din.26.000 11.999

Šestomesečna pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 6.058 3.999

Jednogodišnja pretplata na digitalno izdanje Nedeljnika.

din. 12.116 7.500

1 KOMENTAR

  1. Ugledni “Der Spiegel” je tako divno prokomentarisao Trampov izbor za gubitnika godine saževši sve: “Sve ovo nas ne začuđuje. Trampovo predsednikovanje završava kao što je i počelo: Bez decentnosti (pristojnosti) i bez digniteta (dostojanstva)”. Nije se moglo jednostavnijim rečima sve opisati! Hvala uglednom nemačkom časopisu na ovom izboru i sižeu.

Comments are closed.