Novi sastanak Kriznog štaba: Skraćivanje radnog vremena kafića, smanjenje glasne muzike….

3
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC/DS)

Nove mere donete su na sastanku Kriznog štaba koji je održan u petak, ali bi nove mogle da budu na stolu članova ovog tela već naredni, dana, rekao je gradonačelnik Beograda dr Zoran Radojičić.

“Lokalni krizni štabovi mogu da donose individualne odluke, ali Beograd s obzirom na svoju veličinu te odluke donosi zajedno sa Republičkim kriznim štabom. Novo zasedanje Kriznog štaba je zakazano za početak sledeće nedelje i u skladu sa situacijom donosićemo određene mere. Jedna od sugestija je da se u ugostiteljskim objektima smanji glasnoća muzike, jer ona podstiče goste na glasno pričanje i na taj način pojačano širenje zaraze”, rekao je Radojičić.

Druga mera koja bi mogla da bude ponovo predložena, a koju svi pokušavaju da izbegnu, svakako je skraćivanje radnog vremena kafića i drugih ugostiteljskih objekata, piše Blic.

Među merama koje su donete petak je zabrana okupljanje više od pet ljudi, u zatvorenim i otvorenim prostorima, mada uz brojne izuzetke, dok su srednjoškolci i đaci iz Vojvodine dobili nepredviđeni jesenji mini raspust od 11. do 15. novembra.

“Bez obzira što može da pogodi ugostiteljstvo i turizam, trebalo bi što pre da ograničimo rad ugostiteljskih objekata od 23 na 21, ili 20 časova, a to može svaka lokalna zajednica”, rekao je pre nekoliko dana za Blic dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19.

“Sa odlukom o eventualnom skraćenju radnog vremena ugostiteljskih objekata, ili njihovom zatvaranju, sačekaćemo dva-tri dana” ,rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.,

Vučić je za danas najavio više od 3.000 novozaraženih, pa ne čudi što nam veoma brzo sledi novo okupljanje Kriznog štaba.

3 KOMENTARA

  1. Interesuje me zasto Vrnjacka banja nije izolovana?!tu korona ne dolazi jer drze pokiticari..svi hoteli puni…dok vi gasite retorane
    I kafice politicari se u banji bogate

  2. “Bez obzira što može da pogodi ugostiteljstvo i turizam, trebalo bi što pre da ograničimo rad ugostiteljskih objekata od 23 na 21, ili 20 časova, a to može svaka lokalna zajednica”, rekao je pre nekoliko dana za Blic dr Branislav Tiodorović, član Kriznog štaba za borbu protiv kovida-19. Угоститељство је осакаћено, туризам је на граници нестанка. Када би то тако једноставно “функицонисало”, како овај глупан замишља, то би заиста и било спроводиво од стране локалних заједница. Међутим, овом тиквану треба напоменуту “мали милион” фискалних и још више, парафискалних намета, који се аутоматски морају смањити са скраћењем радног времена. С’обзиром да угоститељски објекти највећи део својих прихода остварује у наведеном периоду, то смањење не може бити линеарно, већ прогресивно. биће ту и мањих зарада, пореза на зараде,… итд. Па изволите “локалне заједнице”, ако заиста неко нормалан верује да се у та два или три сата може нешто значајно урадити на смањењу ширења заразе !

Comments are closed.