Novi Samsung Galaxy A52 i A72 – vrhunska tehnologija po pristupačnoj ceni

  0

  Kompanija Samsung Electronics Co, Ltd danas je predstavila najnoviju Galaxy A seriju telefona, odnosno modele A52 i A72, čineći moćne inovacije dostupne svima. Ova serija korisnicima omogućava da komuniciraju i da se izražavaju uz pomoć vrhunske kamere, da se prepuste besprekornom iskustvu koje nudi moćni displej i da imaju više mira zahvaljujući  otpornosti uređaja na vodu i dugotrajnoj bateriji. Takođe, A serija će još više proširiti mobilno iskustvo, omogućavajući korisnicima da se povežu i sa drugim Galaxy uređajima, poput Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag i Galaxy Tab[1].

  „Samsung želi da svojim korisnicima uvek pruži ono što im je najviše potrebno i za čim žude – i zato je naša misija da Galaxy A serija učini vrhunske inovacije dostupne svima. Modeli telefona A52 i A72 objedinjuju sve najbolje funkcije, inovacije i karakteristike Galaxy porodice, i to po pristupačnim cenama“, izjavio je Dr. TM Roh, predsednik i direktor odeljenja za mobilne komunikacije u kompaniji Samsung Electronics.

  Vrhunska kamera u službi kreativnosti, komunikacije i samoizražavanja

  Samsung je postavio visoke standarde kada su u pitanju kamere pametnih telefona, a u tome ne zaostaju ni modeli Galaxy A52 i A72.

  • Svestrana kamera – Korisnici sada mogu da prave kristalno jasne fotografije i video snimke, pomoću svestrane četvorostruke kamere od 64MP. Omiljene trenutke iz 4K videa korisnici mogu za samo par sekundi da pretvore u fotografije visoke rezolucije od 8MP, zahvaljujući 4K Video Snap opciji. Uz to, Scene Optimizer koristi veštačku inteligenciju da bi postigao najbolji kvalitet fotografija, uz pomoć optimalnih podešavanja za čak 30 kategorija fotografija i pozadina, poput hrane, pejzaža i kućnih ljubimaca.
  • Stabilna slika i danju i noću – Bilo da korisnici snimaju najnoviji plesni izazov ili trik sa skejtbordom, OIS (optička stabilizacija slike) zadužena je da fotografije i video snimci budu izoštreni i stabilni. Nema potebe za izbegavanjem snimanja pri slaboj svetlosti jer Night mode koristi multi-frame procesuiranje slike, tako da je krajnji rezultat odličan čak i u mraku.
  • Zabavni dodaci – Korisnici sada mogu da učine svoje snimke još zabavnijim, uz pomoć AR Emoji i My Filter opcija. Dodatno, mogu da primenjuju i AR Lenses opcije sa društvene mreže Snapchat, koristeći Fun Mode[2].

  Vidite i budite viđeni uz telefona sa vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom

  Samsung  unapređuje iskustvo i stil vrhunskim displejem i sofisticiranim dizajnom, koji se savršeno uklapa i oslikava životni stil korisnika.    

  • Još brže i svetlije –  Uz stopu osvežavanja Super AMOLED displeja od90Hz na Galaxy A52 i A72, korisnici mogu da uživaju u omiljenim sadržajima i skroluju po društvenim mrežama, čak i kada su na otvorenom, zahvaljujući osvetljenju ekrana jačine 800 nita.               
  • Prijatno gledalačko iskustvo  – Displej poseduje ‘Eye Care’ sertifikat[3] i automatski usklađuje toplinu boja na osnovu obrazaca korišćenja telefona pomoću ‘Eye Comfort Shield[4] tehnologije, kako bi smanjio zamaranje očiju.
  • Sofisticirani dizajn – Nova Galaxy A serija donosi osveženi izgled koji je istovremeno jednostavan i elegantan, sa zaobljenim ivicama i minimalističkim kućištem kamere.  

  Proširite iskustva zahvaljujući snazi Galaxy ekosistema

  Nova Galaxy A serija donosi unapređeno iskustvo neometanog povezivanja sa drugim uređajima u Samsung Galaxy ekosistemu.       

  • Organizacija i povezanost  – SmartThings na Galaxy A seriji povezuje i upravlja hiljadama uređaja u pametnim domovima, uključujući nosive uređaje, tablete, računare i televizore. Dodatno,  SmartThings Find sa lakoćom može da locirapovezane uređaje dok Galaxy SmartTag[5] Bluetooth lokator može da pronađe čak i uređaje koji nisu umreženi, tako što se lokator prikači na one predmete koji su korisnicima najbitniji.                  
  • Neometano uživanje u muzici  –   Bilo da učestvuju u zajedničkom treningu kod kuće ili slušaju najnoviji podkast sa prijateljima, korisnici mogu da se jednostavno povežu i da slušaju muziku zajedno. Music Share sa lakoćom povezuje telefon korisnika sa uređajem prijatelja, kako bi slušali isti sadržaj. Takođe, spajanje telefona sa dva para Galaxy Buds slušalica omogućeno je funkcijom Buds Together.
  • Jednostavno deljenje sadržajaQuick Share omogućava korisnicima da sa lakoćom šalju fotografije i video snimke  bez ograničenja veličine Galaxy uređajima u okruženju. Uz to, u slučaju da se u međuvremenu predomislite, Private Share[6] opcija omogućava poništavanje poslatih sadržaja, samo jednim dodirom.  

  Očekujte više i dobijte više od Galaxy porodice uređaja

  Nova Galaxy A serija dolazi sa esencijalnim Galaxy karakteristikama koje svaki korisnik zaslužuje da ima.

  • Bez brige o uređaju  – Galaxy A52 i A72 otporni su na vodu i prašinu[7] uz ocenu  IP67. Pored toga, Samsung Care+[8] pruža trenutnu podršku i zagarantovano pokriće u neočekivanim situacijama poput oštećenja, kvarova, krađe ili gubitka telefona. Na kraju, Samsung Knox[9] je tu da se brine o bezbednosti ličnih informacija korisnika u realnom vremenu.
  • Dvodnevna baterija – Korisnici mogu da snimaju, stvaraju i konzumiraju sadržaje bez brige, zahvaljujući moćnoj bateriji koja traju dva dana[10]. Baterija na A52 modelu ima kapacitet od 4,500mAh, dok ona na A72 ima kapacitet od 5,000mAh[11].
  • Uživanje u premijum karakteristikama – Galaxy A52 i A72 dolaze sa važnim karakteristikama Galaxy ekosistema, poput stereo zvučnika unapređenih Dolby Atmos tehnologijomi eksterne memorije kapaciteta do 1TB[12]. Takođe, redizajnirani One UI 3[13] donosi intuitivno korisničko iskustvo sa unapređenom brzinom i naglašavanjem važnih informacija.                    
  • Podrška održivosti – Samsung redovno evaluira proizvode i pakovanja kako bi otkrio nove načine za promovisanje održivosti. Prilikom pakovanja Galaxy A52, i A72 telefona, koriste se posebni kalupi za pulpu i papir, uz cilju smanjenja neiskorišćenog prostora.[14]
  • Softverska ažuriranja – Samsung uvek teži da korisnicima pruži najnovije mobilno ažuriranje operativnog sistema. Tako je i sa novom Galaxy A serijom – A52,i A72 podržavaju tri generacije ažuriranja operativnog sistema i redovna bezbednosna ažuriranja u trajanju od minimum četiri godine[15].

  Dostupnost

  Na domaćem tržištu biće dostupni modeli u ljubičastoj, plavoj, crnoj i beloj[16] boji po preporučenim cenama:

  • A52 LTE (6/128 i 8/256) od 42.999 RSD
  • A72 LTE (6/128 i 8/256) od 54.999 RSD

  Za više informacija  o modelima, posetite www.samsung.com/rs/smartphones/galaxy-a-series ili www.samsungmobilepress.com.

  Korisnici takođe mogu iskoristiti i Samsung program lojalnosti unutar Samsung Members aplikacije za mnoštvo sjajnih popusta, ponuda i iznenađenja. Benefiti Samsung programa lojalnosti dostupni su i na Galaxy A52 i A72 pametnim telefonima do dve godine nakon aktivacije korisničkog računa. Više informacija na https://www.samsung.com/rs/offer/members-lounge/.


  [1] Galaxy Buds Pro, Galaxy SmartTag i Galaxy Tab prodaju se odvojeno.

  [2] Dostupnost može zavisiti od tržišta i operatora.

  [3] SGS, vodeća svetska kompanije za sertifikovanje nagradila je displej Galaxy A serije sa Eye Care sertifikatom na osnovu sposobnosti displeja da smanji jačinu plavog svetla.

  [4] Eye Comfort Shield je isključen na fabričkom podešavanju i mora da se uključi u postavkama telefona.

  [5] Galaxy SmartTag se prodaje odvojeno.

  [6] Private Share omogućava privatno deljenje pomoću enkripcije na bazi blockchain-tehnologije koja radi između Galaxy pametnih telefona sa Android P ili novijim operativnim sistemom. Potrebno je da korisnik ima ovu aplikaciju na telefonu da bi mogao da šalje/prima Private Share link.

  [7] Galaxy A72 i Galaxy A52 imaju IP67 ocenu na osnovu potapanja uređaja u testnom okruženju u vodu dubine jedan metar do 30 minuta trajanja. Ne preporučuje se za plažu, bazen ili vodu sa sapunicom. Ukoliko prospete tečnost koja sadrži šećer po telefonu, preporučuje se pranje čistom vodom uz pritiskanje tastera. Telefoni su bezbedni od niskog vodenog pritiska. Jači vodeni pritisak poput vode sa česme može oštetiti telefon.               

  [8] Samsung Care+ dostupan je u 34 države. Dostupnost može varirati u zavisnosti od tržišta.

  [9] Dostupnost zavisi od uređaja.

  [10] Procenjeno na osnovu prosečne upotrebe od strane Strategy Analytics u perodu 20.01- 31.01.2021. u Velikoj Britaniji na verzijama pre lansiranja uređaja SM-A725, SM-A525, SM-A526, SM-A325, SM-A326 sa fabričkim podešavanjima LTE i 5G Sub6 mreža (nije testirano na  5G mmWave mreži). Trajanje baterije može varirati u zavisnosti od aktivnosti I navika.

  [11] Galaxy A52 LTE i A52 5G imaju bateriju od 4,500mAh, Galaxy A72 ima bateriju od 5,000mAh.

  [12] SD kartica se prodaje odvojeno.

  [13] One UI 3.1

  [14] Materijali imaju PEFC (Programme for the Endorsement of Forest Certification), SFI (Sustainable Forestry Initiative) i FSC (Forest Stewardship Council) sertifikate.

  [15] *Dostupnost ažuriranje može zavisiti od tržišta. Za više detalje posetite: https://security.samsungmobile.com/workScope.smsb

  [16] Dostupne boje mogu varirati u zavisnosti od tržišta.