Novi Sad: Kraće radno vreme lokala i zabrana okupljanja više od 50 ljudi

0
Fotografije: Profimedia

 Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas posebne mere za suzbijanje širenja infekcije virusa korona i rekao da je to “poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija”.

Vučević je na konferenciji za novinare rekao da će radno vreme ugostiteljskih objekata biti do 23 sata i dodao da je namera da se ne ugrožava poslovanje većeg broja ugostitelja, ali da se ujedno spreče okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima gde je povećana koncentracija ljudi.

Dodao je da će se na ulazu u ugostiteljske objekte gostima meriti temperatura.

Vučević je kazao da je Gradski štab za vanredne situacije doneo odluku da se zabrane organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba.

Naložena je i puna primena svih preventivnih mera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja, kao i pojačana dezinfekcija svih trgovinskih objekata.

“Postojali su predlozi i za radikalnije mere, ali ovo je poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija”, rekao je Vučević i dodao da očekuje stabilizaciju epidemiološke situacije u Novom Sadu za desetak dana. 

Prethodno je danas Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu.

(Beta)