Četiri meseca nakon prethodnog, ponovo je urađen rebalans budžeta Grada Beograda.

Predstavnici vlasti kažu da je rebalans bio neophodan zbog prihoda koji su znatno veći od planiranih. Opozicija, sa druge strane, upozorava na nelogičnosti.

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić tvrdi da će budžet Beograda i gradskih opština biće najveći u istoriji srpske prestonice.

„Budžet iznosi 1,134 milijarde evra. Kada govorimo o rashodima, najveće uvećanje odnosi se na održavanje javnih puteva, popravku oštećenja javnih saobraćajnih površina, asfaltiranje ulica i opštinskih puteva“, rekao je Vesić.

Ipak, N1 prenosi i reakciju opozicije. Predstavnicima opozicije je „upalo u oči“ to da će kabinet gradonačelnika, njegovog zamenika i Gradskog Veća, imati veći budžet za 22 odsto.

„Neverovatno je da dok Beograđanima nisu obezbeđene osnovne javne usluge, poput besplatnih udžbenika, obdaništa i obroka u školama, vlast povećava izdatke za samu sebe. Naime, rebalansom se planira da se budžet za kabinet gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i Gradskog veća poveća za 18,3 miliona dinara“, rekao je šef odborničke grupe Saveza za Srbiju Nikola Jovanović.

„Upitni i projekti za koje će, u ime građana, vlast potrošiti milione. Jarbol sa zastavom Srbije, predstavljen je kao kapitalni projekat za koji se ove godine izdvaja više od 85 miliona dinara, a za 2020. godinu, planirano je više od 260 miliona. Ne odustaje se ni od gondole. Prošle godine je za nju izdvojeno 266 miliona dinara, što je tek početak“, piše N1.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, pogledajte i upoznajte se sa uslovima i pravima korišćenja.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.