Novi predsednik Nove stranke Aris Movsesijan: “Neću izneveriti ni Đinđića…”

0
(BETAPHOTO/NOVA STRANKA/EV)

Na Izbornoj konferenciji Nove stranke danas je u Beogradu za njenog novog predsednika izabran dosadašnji šef njenog Političkog saveta, Aris Movsesijan.

Movsesijan je rekao da “neće izneveriti” ni delegate koji su glasali za njega, “ni načela politike Zorana Đinđića, po čijem je uzoru Nova stranka i osnovana”.

Najavio je da će fokus rada Nove stranke biti na socijalnoj i zdravstvenoj sigurnosti građana koji su, kako je ocenio, u vreme epidemije koronavirusa “zbog neizbežne ekonomske krize, opravdano zabrinuti za svoju budućnost”.

Dosadašnji predsednik Nove stranke u dva mandata, Zoran Živković, rekao je na konferenciji da se nije kandidovao ni za jednu stranačku funkciju jer smatra da kreiranje političke borbe Nove stranke treba da preuzme nov tim. Rekao je da ostaje samo član stranke, “uvek na raspolaganju kada je potreban savet u radu”.

“Nikako ne možemo biti zadovoljni rezultatom” junskih izbora, rekao je Živković i ponovio da je “naravno bilo velike krađe glasova”, ali je slab izborni rezultat i posledica “nespornih grešaka” stranke i “nametnute ideje bojkota koja nije donela nikakvog rezultata”.

“Neka nam svi protekli izbori budu nauk kako da greške ne ponovimo, a na novom rukovodstvu je, koje ima potpunu podršku, da osnaži stranku, ali i ozbiljno i dosledno radi na ukrupnjavanju opozicije”, rekao je Živković.

Po njegovim rečima, “prvi korak ka tome” je najavljeno ujedinjenje Nove stranke i Pokreta slobodnih građana.

“Samo snažna opozicija, uz odlučnu podršku hrabrih građana, može da zada odlučujući politički udarac aktuelnom režimu Aleksandra Vučića na predsedničkim izborima i označi početak kraja te vlasti”, kazao je Živković i naglasio da je “vreme da ova lepa zemlja Srbija konačno postane i ozbiljna država”.

Nova stranka je saopštila da su na sednici održanoj u zgradi beogradske opštine Stari grad, izabrana i četiri potpredsednika: Ivan Jovanović iz Niša, Norbert Cvijanov iz Subotice, a iz Beograda su Vladimir Vitošević i Srdjan Jovanović. Izabran je i novi sastav Statutarne komisije. Svim novoizabranim funkcionerima mandat će trajati četiri godine.