Novi policijski čas u komšiluku: Severna Makedonija uvodi zabranu kretanja od 22h do 05h u narednih dvanaest dana

0

(Beta) – Vlada Severne Makedonije danas je odlučila da uvede policijski čas od 22.00 do 5.00 na teritoriji cele zemlje od srede 10. do ponedeljka 22 marta.

To je na Fejsbuku objavio premijer Severne Makedonije Zoran Zaev koji je naveo da policijski čas neće važiti za putnike na medjunarodnim aerodromima i u drumskom putničkom saobraćaju, a kao dozvola za kretanje će im se priznavati karte.

Špediterima i osobama koje obavljaju transport za vreme zabrane kao dozvola će se prihvatati putni nalog, dok će transporteri u tranzitu imati obavezu da zemlju napuste u roku od tri sata.

Odstupanja će važiti i za sve građane kojima za vreme zabrane kretanja zatreba hitna medicinska briga, ali za slobodno kretanje će to morati da najave na broj 192 Ministarstvu unutrašnjih poslova.

Slobodno će moći da se kreću i pripadnici posebnih službi, zdravstveni radnici, priadnici policije i vojske, uz korićenje starih dozvola izdath u vreme prošlogodićnje zabrane kretanja, dok će firme morati da ponovo podnesu zahtev za radnike koji rade posle 22.00.

Odukom vlade u Skoplju svi makedonski građani i stranci koji iz afričkih zemalja ulaze na teritoriju Severne Makedonije obavezno če biti upućivani u dvonedeljnu kućnu izoloaciju.